17 Oktyabr 2015 - №38

Dövlət Müstəqilliyi Gününə həsr olunmuş tədbir

Oktyabrın 15-də Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunda (AMİ) 18 oktyabr - Dövlət Müstəqilliyi Gününə həsr olunmuş tədbir keçirilib. Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunun rektoru, Milli Məclisin deputatı, professor Aqiyə Naxçıvanlı tədbiri giriş sözü ilə açaraq iştirakçıları bayram münasibətilə təbrik edib. Rektor bildirib ki, 1991-ci il oktyabrın 18-də öz müstəqilliyini elan etdikdən sonra Azərbaycan Respublikası dünya birliyinin müstəqil ölkələri sırasına qoşulub və hazırda özünəməxsus inkişaf yolu ilə inamla irəliləyir. 1994-cü ilin 15 oktyabr tarixindən etibarən  müstəqilliyimizin memarı və qurucusu, ulu öndər Heydər Əliyevin fərmanı ilə 18 oktyabr - Dövlət Müstəqilliyi Günü kimi hər il qeyd edilir. Ölkəmizin hər bir vətəndaşının borcu ümummilli liderin siyasi kursunun layiqli davamçısı Prezident İlham Əliyevin rəhbərlik etdiyi Azərbaycanı qorumaq və daha da inkişaf etdirməkdir.

İnstitutun ictimai fənlər kafedrasının müəllimləri Z.Ramazanlı ölkəmizin müstəqilliyi, R.Rüstəmov müstəqillik illərində Azərbaycanın beynəlxalq əlaqələrinin inkişafı, T.Məmmədov aparılan hüquqi islahatların nəticələri, Azərbaycan Respublikasının ümumilikdə əldə etdiyi nailiyyətlər haqqında ətraflı çıxış ediblər. Çıxışlarda dövlət başçısı cənab İlham Əliyevin həyata keçirdiyi uğurlu daxili islahatlar və uzaqgörən, məqsədyönlü xarici siyasət sayəsində hazırda Azərbaycanın dünyada özünəməxsus yer tutduğu vurğulanıb.

İnstitutun üçüncü kurs tələbələrindən S.Mahmudlu “Azərbaycanın müstəqillik tarixi”, Ü.Quliyeva “Müstəqillik illərində ulu öndər Heydər Əliyevin təhsilə qayğısı”, G.Məmmədova “Heydər Əliyevin dövlət siyasətində gender məsələsinə diqqəti” mövzularında məruzə ediblər.

Tədbirin digər iştirakçıları da müstəqillik illərində ölkəmizin əldə etdiyi böyük uğurlar haqqında öz fikirlərini səsləndirib, bayram təbriklərini çatdırıblar.

Mətbuat və informasiya şöbəsi

700 BAL TOPLAYANLAR