24 Oktyabr 2015 - №39

Naxçıvan Dövlət Universitetində seçmə yarışlara start verilib

Böyütmək üçün seçinNaxçıvan Dövlət Universitetində hər il ənənəvi olaraq I kurs tələbələri arasında idmanın müxtəlif növləri üzrə keçirilən seçmə yarışlarına start verilib. Bu yarışların keçirilməsində məqsəd, diqqəti tələbələrin fiziki tərbiyəsinə yönəltmək və istedadlı tələbələri universitetdə fəaliyyət göstərən idman məşğələlərinə cəlb etməkdir.

Yarışı giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, AMEA-nın müxbir üzvü Saleh Məhərrəmov Azərbaycanın qədim idman tarixindən, ölkədə idmanın inkişafına göstərilən diqqət və qayğıdan danışıb. Rektor seçmə yarışların tələbələr arasından ən müxtəlif idman növləri üzrə perspektivli idmançıların müəyyənləşdirilməsinə, tələbələrin asudə vaxtlarının səmərəli təşkili və eyni zamanda onların sağlamlığının möhkəmlənməsinə, universitetin respublika və beynəlxalq miqyaslı idman yarışlarında uğurla təmsil olunmasına şərait yaradacağını vurğulayıb. Rektor, yarış iştirakçılarına uğurlar arzulayıb və ilk olaraq oğlanlar arasında keçirilən voleybol turnirini açıq elan edib.

Tədbirdə  velosiped yarışı üzrə muxtar respublika birinciliyində mükafata layiq görülmüş tələbələr təltif edilib.

Sonra yarışlara start verilib. Qeyd edək ki, seçmə yarışlar  bir neçə gün davam edəcək.

Mina QASIMOVA

Səhifənin başına qalx "İdman" bölməsinə get Nömrənin müdəricatına dön Səhifənin başına qalx

700 BAL TOPLAYANLAR