12 Dekabr 2015 - №46

Dahi şəxsiyyət türk dünyasının görkəmli siyasi xadimi kimi yaddaşlarda qalacaq

Böyütmək üçün seçinDekabr ayının 11-də Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetində (ADPU) xalqımızın ümummilli lideri Heydər Əliyevin anım mərasimi keçirilib. Öncə universitetin rəhbərliyi, professor-müəllim heyəti və tələbə kollektivi Fəxri xiyabanda ulu öndər Heydər Əliyevin məzarını ziyarət edib, məzarı önünə əklil və gül dəstələri qoyub. Xalqımızın görkəmli oftalmoloq alimi, akademik Zərifə Əliyevanın da xatirəsi ehtiramla yad edilib, məzarı önünə gül dəstələri qoyulub. Sonra universitetin böyük akt zalında ulu öndərin anım mərasimi keçirilib. Anım mərasimində ilk olaraq Azərbaycanın Dövlət himni səsləndirilib və ulu öndər Heydər Əliyevin xatirəsi bir dəqiqəlik sükutla yad edilib.

ADPU-nun rektoru, AMEA-nın müxbir üzvü, əməkdar elm xadimi, professor Yusif Məmmədov anım mərasimində çıxış edərək bildirib ki, xalqımızın böyük oğlu, türk dünyasının görkəmli siyasət və dövlət xadimi, ulu öndərimiz Heydər Əliyevin vəfatından 12 il keçir. 2003-cü il dekabr ayının 12-i, sözün həqiqi mənasında, xalqımız, millətimiz üçün çox ağır və kədərli bir gündür. Çünki xalqımız həmin gün öz böyük oğlunu, millətsevər rəhbərini itirmişdi. Qədirbilən xalqımız böyük kədər və sıxıntı içində öz müdrik, vətənpərvər rəhbəri ilə vidalaşırdı. Hamı bir nəfər kimi ulu öndərə öz mənəvi borcunu vermək üçün Fəxri xiyabana üz tutmuşdu, dahi liderimizə olan ümumxalq sevgisi, ümumxalq məhəbbəti özünü hər yerdə göstərirdi.

Diqqətə çatdırılıb ki, ulu öndərimiz Heydər Əliyevin vəfatı eyni zamanda bütün dünyada böyük əks-səda doğurmuşdu. Dünyanın böyük və aparıcı dövlətlərinin rəhbərləri, ən məşhur şəxsləri, tanınmış siyasətçiləri Heydər Əliyevlə vidalaşmaq üçün Bakıya gəlmişdilər. Ümummilli liderimizin vəfatı ilə əlaqədar Azərbaycan Respublikasının Prezidenti möhtərəm cənab İlham Əliyevə ünvanlanan məktub və teleqramların sayı-hesabı yox idi.

Rektor Y.Məmmədov çıxışının sonunda bildirib ki, qədirbilən xalqımız həmişə ulu öndər Heydər Əliyevin  xatirəsini, onun dövlətçilik ideallarını əziz tutacaqdır.

Mərasimdə Türk Xalqlarının Ümumdünya Konqresinin prezidenti Hacı Yəhya Caniyar və qazaxıstanlı akademik, iqtisadçı, yazıçı-publisist, Qazaxıstan Jurnalistlər İttifaqının üzvü Baxit Xoca Rüstəmov çıxış edərək Heydər Əliyevlə bağlı xatirələrini bölüşüb, ulu öndəri bütün türk dünyasının məşhur siyasi xadimi, görkəmli dövlət rəhbəri kimi səciyyələndiriblər.

Anım mərasimində müdrik şəxsiyyət  Heydər Əliyevin həyatından bəhs edən kinosüjetlər göstərilib. Filologiya fakültəsinin III kurs tələbəsi Nərmin Səlimova xalq şairi Zəlimxan Yaqubun “Prezident ömrünün son saatları” şeirini söyləyib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi

700 BAL TOPLAYANLAR