12 Dekabr 2015 - №46

Şagirdlər sərgi ilə tanış olublar

Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası (AMEA) elm və təhsilin inteqrasiyası istiqamətində tədbirlərini davam etdirir.  Belə ki, dekabrın 8-də AMEA-nın 70 illik yubileyi çərçivəsində paytaxtdakı 132-134 nömrəli Təhsil Kompleksinin müəllim və şagirdləri  akademiyanın əsas binasında təşkil edilən sərgi ilə tanış olublar. AMEA-dan verilən məlumata görə, akademiyanın 7 elmi bölməsinin tərkibinə daxil olan institut və təşkilatlar, regional elmi mərkəz və bölmələr, o cümlədən Rəyasət Heyətinin guşələrinə qoyulan eksponatlar şagirdlər tərəfindən maraqla qarşılanıb. Bölmənin pavilyonunda məktəblilərə bu elmi müəssisələrin  strukturu, yaranma tarixi ilə bağlı ətraflı məlumat verilib. Sərgidə həmçinin  AMEA-nın elmi müəssisələrinin uzun illər əldə etdiyi nailiyyətlər, önəmli araşdırma nəticələri, elm sahələrinin müxtəlif  tipli problemləri ilə əlaqədar aparılan tədqiqatlar, o cümlədən institut və təşkilatların fəaliyyətini əks etdirən Azərbaycan, rus və ingilis dillərində bukletlər, kitablar və dəyərli nəşrlər barədə danışılıb.

Sərgidə daha sonra şagirdlərə akademiyanın əldə etdiyi mühüm elmi nəticələr və uğurlu yeniliklərdən də bəhs olunub, AMEA-nın Təcrübə Sənaye Zavodunun məhsulları nümayiş etdirilib.

Samirə KƏRİMOVA,
“Azərbaycan müəllimi”