Ana səhifə Seçilmişlərə əlavə et Bizə yazın

16 Aprel 2010 - ¹14

Azərbaycan Dillər Universitetində bədii yaradıcılıq festivalı

Bookmark and Share

Aprelin 13-də Azərbaycan Dillər Universitetində (ADU) Təhsil Nazirliyi və Azərbaycan Təhsil İşçiləri Azad Həmkarlar İttifaqı Respublika Komitəsinin birgə təşkil etdiyi ümummilli liderimiz Heydər Əliyevin anadan olmasının  87-ci ildönümünə həsr olunmuş ali məktəb tələbələrinin  bədii yaradıcılıq festivalı keçirildi. Tədbirdə ADU-nun rektoru, millət vəkili, professor Səməd Seyidov, universitetin professor-müəllim heyəti və tələbələri iştirak edirdilər. Şair Baba Vəziroğlu, bəstəkar Faiq Sücəddinov,  xalq artisti Yalçın Rzazadə  münsiflər heyətinə daxildilər.

Tədbirdə qeyd edildi ki, Azərbaycan xalqının ümummilli lideri Heydər Əliyevin milli mənəvi dəyərlərimizə xüsusi diqqəti və ona böyük önəm verməsi ölkəmizdə milli özünüdərk prosesinin uğurla getməsinə geniş rəvac vermişdir. Mədəni irsimizin qorunub saxlanmasında, inkişaf etdirilməsində, onun geniş təbliğində, dünya miqyasında şöhrət tapmasında ulu öndərimiz Heydər Əliyevin çox böyük və əvəzsiz xidmətləri olmuşdur.

Bədii yaradıcılıq festivalının əsas məqsədi ali məktəb tələbələrini milli vətənpərvərlik, mədəniyyətimizə, incəsənətimizə, milli adət-ənənələrimizə hörmət ruhunda tərbiyə etmək, eyni zamanda incəsənət sahəsindəki istedadlarını üzə çıxarmaq və inkişaf etdirməkdir.

Festivalda ADU-nun tələbələrindən ibarət "Dalğa" rəqs qrupu müxtəlif rəqslər nümayiş etdirdi, xor kollektivi "Heydər atamız", "Təbiəti qoruyaq" və s. mahnılar ifa etdi, vətənpərvərlik ruhunda şeirlər səsləndirildi. Eyni zamanda ulu öndərin həyat yolunu əks etdirən kinosüjet təqdim edildi.

Festivalda Azərbaycanı Eurovision-2009 müsabiqəsində uğurla təmsil edərək ilk üçlüyə qatılmağı bacaran ADU-nun regionşünaslıq fakültəsinin 4-cü kurs  tələbəsi  Aysel Teymurzadə "Falling" və "Always on my mind" mahnılarını səsləndirdi. ADU tələbələrinin hazırlığından məmnunluğunu bildirən münsiflər heyəti tələbələrə uğurlar arzuladı. Rektor Səməd Seyidov tələbələrə, münsiflər heyətinə, həmçinin Aysel Teymurzadəyə təşəkkür etdi.

Sonda Azərbaycan Dillər Universitetinin himni səsləndirildi.

Şakir CƏFƏROV

Nömrənin müdəricatına dön"Xəbərlər" bölməsinə get

HEYDƏR ƏLİYEV

İLHAM ƏLİYEV

MEHRİBAN ƏLİYEVA

HEYDƏR ƏLİYEV
FONDU

AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASI TƏHSİL NAZİRLİYİ

16 Aprel 2010 - ¹14
Mirzə Fətəli Axundzadənin 200 illik yubileyinin keçirilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı

İnşa müsabiqəsinin yekun mərhələsinin keçirilməsi barədə Azərbaycan Respublikası təhsil nazirinin əmri

Yaponiya hökuməti azərbaycanlı tələbələrə təqaüd ayıracaq

"Mən fransızca danışıram" müsabiqəsinin birinci seçmə turu keçirilib

Türkiyənin ölkəmizdəki səfiri Bakı Dövlət Universitetində olub

Koreya Respublikasının təhsil ocağında Azərbaycana həsr olunmuş tədbir

Moskva Dövlət Universitetində gənclərin "Lomonosov-2010" elmi forumu açılıb

Şərurda uşaq bağçası istifadəyə verilib

Azərbaycan Dillər Universitetində bədii yaradıcılıq festivalı

Auditoriyadan sınaq meydanına

İnformatika üzrə olimpiadanın birinci mərhələsi başa çatdı

Qambiya Respublikası ölkəmizlə təhsil sahəsində əlaqələr yaradılmasında maraqlıdır Aprelin 13-də təhsil naziri Misir Mərdanov Qambiya Respublikasının xarici işlər, beynəlxalq əməkdaşlıq və xaricdəki qambiyalılar üzrə naziri Usman Cammehin başçılıq etdiyi nümayəndə heyəti ilə görüşüb.

Təhsil Nazirliyində görüş

Nazir Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunun Ağcabədi filialının rəhbərliyini cəzalandırdı

"Məktəbli gənclər Heydər Əliyev zəkasının işığında" mövzusunda konfrans

Uşaq və yeniyetmələrin elmi-texniki yaradıcılıq sərgisi keçirildi

ABU-da elmi-praktik konfrans

Azərbaycan təhsili: yaxın keçmişə, bu günə və gələcəyə bir baxış

Azərbaycan məktəbi doğru yoldadır. Bakı Şəhəri üzrə Təhsil İdarəsinin müdiri Nailə Rzaquliyeva ilə söhbət

ADPU-nun pedaqoji fakültəsinin yarıməsrlik salnaməsindən

Respublika fənn olimpiadaları qaliblərinin siyahısı

"İngilis dilini öyrənirik" mövzusunda "açıq dərs"

Həmyerlimizə Avropa Təbiət Elmləri Akademiyasının akademiki adı verilib

"Mənim ömür nəğmələrim"

"İstedadlı şagirdlərin üzə çıxarılmasında müəllimlərin rolu"

Dünya universirtetləri: Şimal-Qərb Universiteti

2007 - 2015-ci illərdə Azərbaycan gənclərinin xarici ölkələrdə təhsil üzrə
DÖVLƏT PROQRAMI

Azərbaycan Respublikasında texniki peşə təhsilinin inkişafı üzrə
DÖVLƏT PROQRAMI

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi
KURİKULUM PORTALI

Azərbaycan Respublikası
TƏHSİL PORTALI

Copyright 2010 ©  All Rights Reserved.
Created and supported by
Mehman Shafagatov