Ana səhifə Seçilmişlərə əlavə et Bizə yazın

18 İyun 2010 - 23

ADU-da fransalı professorla görüş

Bookmark and Share

İyunun 5-də ADU-nun rektoru, professor Səməd Seyidov Fransanın Strasburq Universitetinin professoru, Azərbaycan Dillər Universiteti ilə Strasburq Universiteti arasında əməkdaşlıq üzrə əlaqələndirici məsul şəxs Jan Kristof Pölanı qəbul etdi. Görüşdə ölkələrimiz arasında təhsil sahəsində əməkdaşlıq, hər iki ölkənin təhsil sistemləri, ADU ilə Strasburq Universiteti arasında mövcud əməkdaşlıq və onun perspektivləri müzakirə olundu.

Strasburq Universiteti ilə Azərbaycan Dillər Universiteti arasında əlaqələrin yüksək səviyyədə olmasından məmnunluqla danışan rektor, professor Səməd Seyidov ADU-nun Strasburq Universiteti ilə əlaqələrinin genişləndirilməsinin vacibliyini diqqətə çatdırdı. ADU-nun fransız dili fakültəsində tədris planlarının Strasburq Universiteti ilə uyğunlaşdırılmasının fransız dili üzrə mütəxəssislərin hazırlanmasında mühüm əhəmiyyət kəsb etdiyini söylədi. Azərbaycanlı tələbələrin xaricdə təhsil almaları üçün xüsusi Dövlət Proqramının olduğunu xatırladan rektor Səməd Seyidov bu proqramın Azərbaycan gəncləri üçün yeni və daha geniş üfüqlər açdığını dedi.

Öz növbəsində, ADU-nun fransız dili fakültəsinin birinci və dördüncü kurs tələbələrinin buraxılış imtahanlarında iştirak etdiyini deyən cənab Jan Kristof Pölan onların dil hazırlığından razı qaldığını bildirdi. O, tələbələrin xüsusilə şifahi nitq vərdişlərinin yüksək səviyyədə olduğunu və bunun da ADU-da təhsilin keyfiyyətli qurulmasından xəbər verdiyini dedi.

Xatırladaq ki, ADU ilə Strasburq Universiteti arasında mövcud əməkdaşlıq çərçivəsində hər il cənab Jan Kristof Pölan Azərbaycana səfər edərək fransız dili fakültəsində təhsil alan I və IV kurs tələbələrinin buraxılış və magistr işlərinin müdafiəsində şəxsən iştirak edir. Buraxılış işlərinin müdafiəsində ən yüksək nailiyyət əldə edən tələbələr təhsillərini Strasburq Universitetində davam etdirmək imkanı qazanırlar. Onu da qeyd edək ki, Azərbaycan Dillər Universitetində fransız dili fakültəsi filyer kimi 1998-ci ildən fəaliyyət göstərir. 2008-ci ildə filyerin 10 illiyi təntənə ilə qeyd olunmuşdur. Həmin il filyer fəaliyyət göstərən üç universitetdə - ADU, Gəncə Dövlət Universiteti və Naxçıvan Dövlət Universiteti arasında konfrans keçirilmişdir.

Cənab Jan Kristof Pölan həmin konfransın gələn il yenidən Azərbaycan Dillər Universitetində keçirilməsini təklif etdi. Rektor Səməd Seyidov bu təklifə müsbət yanaşaraq konfransın universitetlərin təcrübələrini bölüşmək üçün bir fürsət olacağını söylədi.

Həmçinin o, cənab Pölanı bu ilin noyabrında ADU-da keçiriləcək "Mədəniyyətlərarası dialoq" adlı beynəlxalq elmi konfransa da dəvət etdi.

Şakir CƏFƏROV

"Xəbərlər" bölməsinə getNömrənin müdəricatına dön

HEYDƏR ƏLİYEV

İLHAM ƏLİYEV

MEHRİBAN ƏLİYEVA

HEYDƏR ƏLİYEV
FONDU

AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASI TƏHSİL NAZİRLİYİ

18 İyun 2010 - 23

Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universitetinin maddi-texniki bazasının yaxşılaşdırılması haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı

Ali təhsil müəssisələrinin yeni maliyyələşmə mexanizminə dair müşavirə keçirilib

Bakı və Sumqayıt məktəblərinin XI siniflərində buraxılış imtahanları keçirildi

NDU-nun bir qrup tələbəsi Türkiyə universitetlərində internatura kursu keçib

İordaniya Universitetinin əlaçı tələbələrinə Heydər Əliyev təqaüdü təqdim edildi

Təhsil naziri valideynlərlə görüşüb Görüşdə Azərbaycan Milli Valideyn-Müəllim Assosiasiyasının rəhbərliyi və üzvləri iştirak ediblər

Nazir məzunların təqdimatından razı qaldı

Təhsil Nazirliyində Dünya Bankı nümayəndəsinin təqdimatı dinlənilib

Azərbaycan təhsili: yaxın keçmişə, bu günə və gələcəyə bir baxış

Dünya Bankı ilə uğurlu əməkdaşlıq təhsil sahəsində islahatlara güclü təkan verib

Bu il Bakıdakı 3 nömrəli bağçadan 50 uşaq məktəbə gedəcək

İxtisasartırma təhsilinin təşkili yeni tələblər əsasında həyata keçirilir

Biliklər iqtisadiyyatı və innovasiya

Bakı Tikiş Evində dövlət imtahanı

Kipr Beynəlxalq Universitetinin təqdimatı keçirilib

Məktəbin 50 yaşı qeyd olundu

Tələbə elmi konfransının yekunu

Qafqaz Universitetində məzun günü

ADU-da fransalı professorla görüş

Sevinc dolu dünya

Kənd məktəblərində yeni kurikulum uğurla tətbiq olunur

Xüsusi qayğıya ehtiyacı olan uşaqlar aktyorluq etdilər

Azərbaycanın Milli Qəhrəmanları

Rəsul Rzanın 100 illik yubileyinə həsr olunan tədbir

Pərvin beynəlxalq yarışlara hazırlaşır

Finala vəsiqə. Respublika müsabiqəsinin qalibi

Dünya universitetləri: Britaniya Kolumbiyası Universiteti

2007 - 2015-ci illərdə Azərbaycan gənclərinin xarici ölkələrdə təhsil üzrə
DÖVLƏT PROQRAMI

Azərbaycan Respublikasında texniki peşə təhsilinin inkişafı üzrə
DÖVLƏT PROQRAMI

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi
KURİKULUM PORTALI

Azərbaycan Respublikası
TƏHSİL PORTALI

Copyright 2010   All Rights Reserved.
Created and supported by
Mehman Shafagatov