Ana səhifə Seçilmişlərə əlavə et Bizə yazın

18 İyun 2010 - 23

Kənd məktəblərində yeni kurikulum uğurla tətbiq olunur

Bookmark and Share

Kurikulum islahatı respublikamızın hər yerində olduğu kimi, Goranboy rayonunda da uğurla həyata keçirilir. 2008-2009-cu dərs ilindən ümumtəhsil məktəblərinin I siniflərində tədrisə yeni kurikulumlarla başlanılmışdır. İbtidai sinif müəllimləri kurikulum təlimi üzrə müvafiq treninqlərdən keçmişlər. Treninqlərdə təlimin yeni forma və üsulları barədə fikir mübadiləsi aparılmış, kurikulumla işləyəcək müəllimlərə metodik kömək göstərilmişdir.

RTŞ kurikulumun tətbiqi ilə bağlı seminar-məşğələlərdə, rayonda təşkil edilmiş "açıq dərs"lərdə müəllimlərin iştirakına hər cür şərait yaratmışdır.

Mən Goranboy rayonu Ç.Hümbətov adına Yeniyol kənd orta məktəbində təlim-tərbiyə işləri üzrə direktor müavini vəzifəsində işləyirəm. Üzərimdə olan məsuliyyəti tam dərk edirəm və məktəbdə yeni kurikulumların geniş tətbiq olunması üçün həvəslə, yorulmadan çalışıram. Tez-tez I və II siniflərin dərslərini dinləyirəm. Dərslərin müzakirəsində məktəbin digər fənn müəllimlərinin iştirakını təmin edirəm. Məktəbdaxili fənn metodbirləşmə iclaslarında, xüsusən də ibtidai sinif müəllimləri ilə fikir mübadiləsi aparıram, yeni təlim metodlarının tətbiqində onların rastlaşdığı problemlərin həll olunması üçün metodik tövsiyələr verirəm. Müəllimlərə izah edirəm ki, yeni təlim metodlarının tətbiqi şagirdləri fəallaşdırır, sərbəst fikir yürütmələrinə, müstəqil biliklər əldə etmələrinə imkan verir, I və II siniflərin dərslərində məktəbin digər müəllimlərinin iştirak etməsi üçün şərait yaradıram. Onlar əyani şəkildə görürlər ki, fəal təlim nəticəsində şagirdlər sərbəst, müstəqil şəkildə biliklərə yiyələnir, onların məntiqi, yaradıcı təfəkkürü inkişaf edir.

Fəal təlimin tətbiqində bəzi müəllimlərimiz problemlərlə üzləşirlər. Bu problemləri həll etmək üçün RTŞ bizə çox kömək edir. RTŞ-də və müxtəlif məktəblərdə seminarlar keçirilir, problemlər ətrafında diskussiyalar, müzakirələr aparılır, məktəblərdə müəllimlərin "açıq dərs"lərdə iştirakı təmin olunur, qarşıya çıxan problemlər həll edilir. "Açıq dərs"lərin keçirilməsi müəllimlərin fəal təlim metodlarından səmərəli istifadə etməsinə, öz aralarında təcrübə mübadiləsi aparmasına və s. çox kömək göstərir.

Ramiz HƏSƏNOV,
Goranboy rayonundakı Ç.Hümbətov adına Yeniyol kənd orta məktəbinin direktor müavini

"Xəbərlər" bölməsinə getNömrənin müdəricatına dön

HEYDƏR ƏLİYEV

İLHAM ƏLİYEV

MEHRİBAN ƏLİYEVA

HEYDƏR ƏLİYEV
FONDU

AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASI TƏHSİL NAZİRLİYİ

18 İyun 2010 - 23

Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universitetinin maddi-texniki bazasının yaxşılaşdırılması haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı

Ali təhsil müəssisələrinin yeni maliyyələşmə mexanizminə dair müşavirə keçirilib

Bakı və Sumqayıt məktəblərinin XI siniflərində buraxılış imtahanları keçirildi

NDU-nun bir qrup tələbəsi Türkiyə universitetlərində internatura kursu keçib

İordaniya Universitetinin əlaçı tələbələrinə Heydər Əliyev təqaüdü təqdim edildi

Təhsil naziri valideynlərlə görüşüb Görüşdə Azərbaycan Milli Valideyn-Müəllim Assosiasiyasının rəhbərliyi və üzvləri iştirak ediblər

Nazir məzunların təqdimatından razı qaldı

Təhsil Nazirliyində Dünya Bankı nümayəndəsinin təqdimatı dinlənilib

Azərbaycan təhsili: yaxın keçmişə, bu günə və gələcəyə bir baxış

Dünya Bankı ilə uğurlu əməkdaşlıq təhsil sahəsində islahatlara güclü təkan verib

Bu il Bakıdakı 3 nömrəli bağçadan 50 uşaq məktəbə gedəcək

İxtisasartırma təhsilinin təşkili yeni tələblər əsasında həyata keçirilir

Biliklər iqtisadiyyatı və innovasiya

Bakı Tikiş Evində dövlət imtahanı

Kipr Beynəlxalq Universitetinin təqdimatı keçirilib

Məktəbin 50 yaşı qeyd olundu

Tələbə elmi konfransının yekunu

Qafqaz Universitetində məzun günü

ADU-da fransalı professorla görüş

Sevinc dolu dünya

Kənd məktəblərində yeni kurikulum uğurla tətbiq olunur

Xüsusi qayğıya ehtiyacı olan uşaqlar aktyorluq etdilər

Azərbaycanın Milli Qəhrəmanları

Rəsul Rzanın 100 illik yubileyinə həsr olunan tədbir

Pərvin beynəlxalq yarışlara hazırlaşır

Finala vəsiqə. Respublika müsabiqəsinin qalibi

Dünya universitetləri: Britaniya Kolumbiyası Universiteti

2007 - 2015-ci illərdə Azərbaycan gənclərinin xarici ölkələrdə təhsil üzrə
DÖVLƏT PROQRAMI

Azərbaycan Respublikasında texniki peşə təhsilinin inkişafı üzrə
DÖVLƏT PROQRAMI

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi
KURİKULUM PORTALI

Azərbaycan Respublikası
TƏHSİL PORTALI

Copyright 2010   All Rights Reserved.
Created and supported by
Mehman Shafagatov