Ən yaxşı müəllimlər

internetdə

saytda

5 May 2011 - �17

Müstəqilliyimizin bərpasının iyirmi illiyinə həsr olunmuş ədəbi-bədii gecə

Aprelin 26-da Bakıdakı 147 nömrəli texniki-humanitar liseydə dövlət müstəqilliyimizin bərpasının iyirmi illiyinə həsr olunmuş ədəbi-bədii-tarixi gecə keçirildi. Tədbirə Təhsil Nazirliyindən, Xətai Rayon İcra Hakimiyyətindən, Bakı Şəhəri üzrə Təhsil İdarəsindən, Təhsil Problemləri İnstitutundan qonaqlar, məktəb direktorları, valideynlər, KİV nümayəndələri dəvət olunmuşdular.

Ədəbi-bədii gecəni qonaqları salamlamaqla açan liseyin direktoru, əməkdar müəllim Həlimə Mehdiyeva bildirdi ki, bu il dövlət müstəqilliyimizin bərpasının iyirminci ildönümü tamam olur. Bu tarixi hadisəni ümumxalq bayramı səviyyəsində qeyd etmək üçün ölkə Prezidenti cənab İlham Əliyev xüsusi sərəncam imzalayıb. "Azərbaycan Respublikasının dövlət müstəqilliyinin bərpasının iyirminci ildönümü haqqında" 21 yanvar 2011-ci il tarixli həmin sərəncama, habelə Təhsil Nazirliyinin müvafiq əmrinə əsasən ilboyu bütün tədris müəssisələrində müstəqilliyimizin 20 illiyinə həsr olunmuş tədbirlərin təşkili nəzərdə tutulub. Bununla bağlı liseyimizdə də silsilə tədbirlər həyata keçirilməkdədir. Ayrı-ayrı siniflərdə istər dərs prosesində, istərsə də əlavə məşğələlərdə, açıq sinif saatlarında şagirdlərlə müstəqilliyimiz haqqında söhbətlər aparılıb və bu iş davam etdirilir. Bugünkü tədbir də həmin silsilədəndir.

Liseyin bir qrup şagirdi Dövlət himnimizi ifa etdikdən sonra söz tarix müəllimi, "Ən yaxşı müəllim" müsabiqəsinin qalibi Gültəkin Məmmədovaya verildi. G.Məmmədova "Müstəqilliyimiz əbədidir" mövzusunda geniş məruzəsində ötən əsrin 80-ci illərinin sonu, 90-cı illərinin əvvəllərində  müstəqilliyimizin bərpası üçün xalqımızın apardığı mübarizədən, müstəqilliyimizin ilk illərində yaşanan çətin vəziyyət və problemlərdən, müstəqil Azərbaycanın memarı və qurucusu, ulu öndər Heydər Əliyevin xalqın təkidi ilə ikinci dəfə hakimiyyətə gəlişindən sonra ölkədə sabitliyin yaranması, müstəqilliyimizin möhkəmləndirilməsi istiqamətində gördüyü işlərdən, dövlətimizin iqtisadi qüdrətinin artırılmasına gətirib çıxaran irimiqyaslı layihələrdən, son illər Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyevin yeritdiyi müdrik daxili və xarici siyasət nəticəsində ölkəmizin iqtisadi inkişaf tempinə görə dünyada ön mövqelərə çıxmasından və regionun aparıcı dövlətinə çevrilməsindən danışdı və bunları müstəqilliyimizin bəhrələri kimi dəyərləndirdi. IX sinif şagirdi Vüqar Kərimzadə "Tarixi yazan şəxsiyyət" mövzusundakı çıxışında ümummilli lider Heydər Əliyevin həyat və fəaliyyətindən, zəngin bioqrafiyasının bəzi məqamlarından söz açdı, müstəqilliyimizi əbədi və dönməz etmiş bu böyük şəxsiyyətin xalqımız qarşısındakı nəsillərə örnək xidmətlərindən danışdı.

Şagird Nəzrin Həsənovanın "Layiqli davamçı" mövzusundakı çıxışı da tədbir iştirakçıları tərəfindən diqqətlə dinlənildi. Nəzrin Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyevin həyat yoluna qısaca nəzər saldı, onun rəhbərliyi altında son illər ölkəmizdə aparılan nəhəng quruculuq işlərindən, islahatlardan, bunların nəticəsində əldə olunmuş uğurlardan danışdı, onun ölkəmizin gələcəyi olan gənclərə böyük diqqət və qayğı göstərdiyini vurğuladı.

Tədbirin rəsmi hissəsi başa çatdıqdan sonra liseyin istedadlı şagirdləri maraqlı ədəbi-bədii proqram nümayiş etdirdilər. Ayrı-ayrı siniflərin şagirdlərinin ifasında Azərbaycana, müstəqilliyə həsr olunmuş şeirlər, mahnılar səsləndi.

Tədbirin sonunda qonaqlardan Təhsil Nazirliyinin əməkdaşı Adilə Mahmudova, "Azərbaycan məktəbi" jurnalının baş redaktoru Nəcəf Nəcəfov, Xətai Rayon İcra Hakimiyyətinin əməkdaşı Məhəmməd İbrahimov, Bakı Şəhəri üzrə Təhsil İdarəsi Metodik Mərkəzi müdirinin müavini Sitarə Məmmədova, valideyn, Müdafiə Sənayesi Nazirliyinin əməkdaşı Alçın Şirinzadə, 56 nömrəli məktəbin direktoru Hicran Qarayeva çıxış edib tədbirdən böyük zövq aldıqlarını, müəllim və şagirdlərin çıxışlarının çox məzmunlu olduğunu, bir çox məsələlərdə olduğu kimi belə tədbirlərin təşkilində də 147 nömrəli texniki-humanitar liseyin rayon ərazisindəki məktəblərə yaxşı nümunə göstərdiyini söylədilər, liseyin rəhbərliyinə və tədbirin təşkilində əməyi olan digər müəllimlərə minnətdarlıqlarını bildirdilər, müstəqilliyimizlə bağlı öz fikirlərini bölüşdülər.

Yusif ƏLİYEV

Bookmark and Share

Səhifənin başına qalx Nömrənin müdəricatına dön"Xəbərlər" bölməsinə get Səhifənin başına qalx

HEYDƏR ƏLİYEV

ZƏNGİLAN 29.10.1993

2007 - 2015-ci illərdə Azərbaycan gənclərinin xarici ölkələrdə təhsili üzrə
DÖVLƏT PROQRAMI

Azərbaycan Respublikasında texniki peşə təhsilinin inkişafı üzrə
DÖVLƏT PROQRAMI

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi
KURİKULUM PORTALI

Azərbaycan Respublikası
TƏHSİL PORTALI

Copyright 2011   All Rights Reserved.
Created and supported by
Mehman Shafagatov