25 Yanvar 2013 - №03

Özəl ali məktəblərin monitorinqi keçirilib

Rusiya Federasiyası Təhsil və Elm Nazirliyi qeyri-dövlət ali təhsil müəssisələrinin fəaliyyətinin monitorinqinin nəticələrini dərc edib. Monitorinqdə könüllü iştirak edən ali məktəblərin yarıdan çoxu qeyri-effektlilik əlamətləri göstərib. Qeyd edək ki, özəl ali təhsil müəssisələrinin böyük əksəriyyəti (376 ali məktəb və 564 filial) prosedurdan kənarda qalıb. Yalnız 70 ali məktəb və onların 97 filialı öz göstəricilərini nazirliyə təqdim edib.

Özəl ali məktəblər də dövlət ali məktəbləri ilə eyni kriteriyalar üzrə qiymətləndiriliblər. Monitorinqin yekunları xoşagəlməz olub. Qeyri-effektiv fəaliyyət əlamətlərinin özünü büruzə verdiyi ali təhsil müəssisələrinin siyahısına 70 ali məktəbdən 41-nin və  97 filialdan 55-nin adı düşüb. Onların  arasında Sankt-Peterburqdakı xüsusi Pedaqogika və Psixologiya İnstitutunun, Nevsk Dil və Mədəniyyət İnstitutunun, Rusiya Yeni Universitetinin Sankt-Peterburq filialının da adları var.

"Uçitelskaya qazeta"dan hazırladı: Yusif ƏLİYEV

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL