22 Fevral 2013 - №7

Azərbaycan Texniki Universitetinin təhsildə fərqlənən tələbələri üçün təqaüd təsis edilib

Azərbaycan Texniki Universitetinin (AzTU) yeni texnika və texnologiya fakültəsi 2012-2013-cü dərs ilindən Müdafiə Sənayesi Nazirliyinin (MSN) müəssisələri üçün beş ixtisas üzrə mütəxəssislər hazırlamağa başlamışdır. Nazirlik həmin fakültənin təhsildə fərqlənən tələbələri üçün təqaüdlər təsis etmişdir.

AzTU-nun mətbuat xidmətindən AzərTAc-a bildirmişlər ki, fevralın 19-da MSN-in nümayəndələrinin iştirakı ilə cari dərs ilinin birinci yarısında təhsildə fərqlənən tələbələrin mükafatlandırılması ilə bağlı mərasim keçirilmişdir.

Tədbirdə AzTU-nun prorektoru, dosent Xalıq Yahudov, xüsusi texnika və texnologiya fakültəsinin dekanı, dosent Ramiz Hüseynov, nazirliyin Elmi-texniki araşdırmaların təşkili şöbəsinin müdiri, AzTU-nun professoru Rafiq Hüseynov yeni yaradılmış fakültədə təhsilin müasir tələblərə uyğun təşkilindən danışmışlar.

Nazirliyin Mərkəzi Aparatı rəhbərinin müavini Vaqif Zeynalov və şöbə müdiri Eldar Bağırov təmsil etdikləri qurumun tabeliyindəki müəssisələrdə yüksəkixtisaslı gənc mütəxəssislərə tələbatın olmasını xüsusi vurğulamışlar.

Tədbirdə dərs ilinin birinci yarısında yüksək bal toplamış tələbələrə fəxri fərmanlar və pul mükafatları təqdim edilmişdir.

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL