22 Fevral 2013 - №7

Naxçıvan Özəl Universitetində konfrans

Fevralın 18-də Naxçıvan Özəl Universitetində pedaqoji təcrübəyə həsr olunan başlanğıc konfransı keçirilmişdir.  Konfransda elm və tədris işləri üzrə prorekror İbrahim  Kazımbəyli, pedaqoji təcrübənin rəhbəri Nazim Mahmudov,  pedaqogika və psixologiya kafedrasının müdiri Solmaz Həsənli, tyutorlar, fənn müəllimləri və III kurs tələbələri iştirak etmişdir.  Prorektor İbrahim Kazımbəyli tələbələri 2012-2013-cü  dərs ilinin II yarımilinin başlanması münasibəti ilə təbrik etmiş və pedaqoji təcrübə haqqında məlumat vermişdir. Bildirilmişdir ki, mövcud tədris planına uyğun olaraq Naxçıvan Özəl Universitetinin III kurs tələbələri bir ay müddətinə pedaqoji təcrübədə olacaq. Nəzəri biliklərlə yanaşı pedaqoji təcrübənin  əhəmiyyətinin danılmaz olduğunu vurğulayan prorektor, təcrübənin səmərəli keçirilməsi üçün hər kəsin üzərinə düşən vəzifəni layiqincə yerinə yetirməsinin mühüm olduğunu qeyd etmişdir. "Tələbələr təcrübə müddətində bütün nizam-intizam qaydalarına əməl etməli və Naxçıvan Özəl Universitetinin təmsilçisi olduğunu unutmamalıdır", - deyən İbrahim Kazımbəyli müşahidə anketi haqqında da məlumat vermiş, təcrübə müddətində keçiriləcək tərbiyəvi tədbirlərin təşkili və keçirilməsindən də danışmışdır.

Sonra "Təcrübə müddətində pedaqoq və psixoloqların vəzifələri" mövzusunda çıxış edən pedaqogika və psixologiya kafedrasının müdiri Solmaz Həsənli ilk təcrübəsi olan III kurs tələbələrini təcrübə müddətində hansı işləri necə etməli və  psixoloji müşahidənin aparılması qaydası ilə bağlı ətraflı məlumat vermiş və pedaqoji təcrübənin  qarşısında duran əsas vəzifələrdən biri olan  universitetdən orta məktəbə aparılan yeniliklərin əhəmiyyətindən söz açmışdır. Solmaz Həsənli eyni zamanda şagird üzərində düzgün psixoloji müşahidə aparılmasını  və onların xarakterik xüsusiyyətləri ilə yaxından tanış olmağın əhəmiyyətini vurğulamışdır.  Sonda pedaqoji təcrübənin rəhbəri Nazim Mahmudov  pedaqoji təcrübənin təşkili və keçirilməsi ilə bağlı sənədlərin hazırlanma qaydasını iştirakçıların nəzərinə çatdırmışdır.

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL