8 Mart 2013 - №9

BDU-da "Fəlsəfə və sosial elmlərin aktual problemləri" adlı respublika seminarının ilk iclası

Martın 6-da sosial elmlər və psixologiya fakültəsinin fəlsəfə tarixi və mədəniyyətşünaslıq kafedrasının təşəbbüsü ilə ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 90 illik yubileyi ilə əlaqədar olaraq Bakı Dövlət Universitetində təşkil edilən "Fəlsəfə və sosial elmlərin aktual problemləri" mövzusunda respublika seminarının ilk iclası keçirilib.

Tədbiri giriş sözü ilə açan BDU-nun rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Azərbaycan xalqının demokratik dövlətdə yaşamasının ümummilli lider Heydər Əliyevin adı ilə bağlı olduğunu deyib. Qeyd edib ki, hər yerdə olduğu kimi, Bakı Dövlət Universitetində də ulu öndər Heydər Əliyevin anadan olmasının 90 illik yubileyinin təntənəli şəkildə qeyd edilməsi üçün bir sıra tədbirlər həyata keçirilir. "Fəlsəfə və sosial elmlərin aktual problemləri" mövzusunda respublika seminarı həmin tədbirlər silsiləsindəndir. Seminarların  tədris ili ərzində ayda bir dəfə  keçirilməsi nəzərdə tutulub.

Sonra BDU-nun fəlsəfə tarixi və mədəniyyətşünaslıq kafedrasının müdiri, Milli Məclisin İnsan hüquqları komitəsinin sədri, professor Rəbiyyət Aslanova "Heydər Əliyev irsi və Azərbaycanda fəlsəfə və sosial elmlərin vəzifələri, problem və perspektivləri" mövzusunda məruzə edib.

Seminarda professorlar - Hikmət Əlizadə, Fərman İsmayılov və başqaları çıxış ediblər.

BDU-nun Mətbuat və informasiya şöbəsi

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL