29 Mart 2013 - №11

Sumqayıt Dövlət Universitetində "Qan ver, yaşat!" devizi altında qanvermə aksiyası

Bu günlərdə Azərbaycan Qızıl Aypara Cəmiyyəti Sumqayıt şəhər bölməsi və Sumqayıt Dövlət Universitetinin birgə təşkilatçılığı ilə "Qan ver, yaşat!" devizi altında qanvermə aksiyası təşkil edilib.

Aksiya talassemiya və hemofiliyadan əziyyət çəkən uşaqlara yardım məqsədi ilə keçirilib. Bu münasibətlə təşkil olunan tədbirdə Qızıl Aypara Cəmiyyəti Sumqayıt şəhər bölməsinin sədri Mətanət Məhərrəmova çıxış edərək aksiyanın məqsədindən və əhəmiyyətindən danışıb. Qeyd olunub ki, donor hərəkatının fəallaşması vacibdir, çünki insan həyatı üçün misilsiz bioloji bu materialı süni şəkildə yaratmaq mümkün deyildir.

Sonra donorlar Elmi-Tədqiqat Hematologiya və Transfuziologiya İnstitutunun mütəxəssisləri tərəfindən müayinədən keçiriliblər və onlardan qan alınıb.

Aksiyada "Azərikimya" İB-nin Müşahidə Şurasının sədri, Milli Məclisin deputatı Muxtar Babayev, Sumqayıt Dövlət Universitetinin müəllim və tələbə heyəti, media nümayəndələri, QAC Sumqayıt bölməsinin könüllüləri donor kimi fəal iştirak ediblər.

Qeyd edək ki, təşkilatçıların verdiyi məlumata görə, 250-dən çox insanın iştirak etdiyi aksiyada yığılan qan Səhiyyə Nazirliyinin Elmi-Tədqiqat Hematologiya və Transfuziologiya İnstitutunun Qan Bankına təqdim ediləcəkdir.

Samirə HÜSEYNQIZI

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL