5 Aprel 2013 - №12

Sinqapurun nümayəndə heyəti Bakı Pedaqoji Kadrların İxtisasartırma və Yenidənhazırlanma İnstitutunda olub

Azərbaycan Respublikasının Prezidenti möhtərəm İlham Əliyev cənablarının 2012-ci ilin noyabrında Sinqapur Respublikasına səfəri ölkələrimiz arasında daha səmərəli əməkdaşlığın qurulması üçün mühüm zəmin yaratmışdır. Qeyd etmək yerinə düşər ki, dövlətlərimiz arasında əməkdaşlığın siyasi, iqtisadi, sosial, o cümlədən elm və təhsil və digər sahələrdə böyük potensialı vardır. Təsadüfi deyil ki, Prezidentimiz həmin səfər çərçivəsində müasir dünyaya sürətlə inteqrasiya edən Azərbaycanın humanitar, mədəni mübadilə və təhsil sahələrində də əməkdaşlıqla əlaqədar böyük planların olduğunu vurğulamışdır.

Uğurlu diplomatiyanın qələbəsidir ki, Bakı Pedaqoji Kadrların İxtisasartırma və Yendənhazırlanma İnstitutunun da beynəlxalq əlaqələri sürətlə genişlənir. Təhsil Nazirliyinin dəstəyi ilə institut rəhbərliyinin bu istiqamətdə apardığı məqsədyönlü işlər öz nəticəsini verir. Aprelin 4-də institutun rektoru, professor Asəf Zamanov ölkəmizdə səfərdə olan Sinqapurun nümayəndə heyətini qəbul etmişdir.

Görüşdə rektor nümayəndə heyətini - Sinqapurun Sənaye və Ticarət Nazirliyinin rəsmi nümayəndələri - Frankis Çonq, Coses Vonq, məqsədi həyat səviyyəsinin və tədrisin keyfiyyətinin təkmilləşdirilməsi üçün müəllimlərə və məktəblərə xidmət göstərmək olan Sinqapurun EDUCARE Şirkətinin baş icraçı direktoru Mayk Tirumanı Azərbaycanın uğurları, həmçinin elm və təhsil sahəsindəki islahatlar və yenilikləri barədə məlumatlandıraraq ölkələrimiz arasındakı əməkdaşlığın təhsil sferasına da müsbət təsirini xüsusi vurğuladı. İnstitutun tarixi, strukturu, fəaliyyət istiqamətləri, elmi-tədqiqat işləri və beynəlxalq əməkdaşlıq sahəsindəki nailiyyətlərindən bəhs etdi.

Qonaqlardan Frankis Çonq ölkəmizə ilk dəfə səfərindən məmnunluğunu bildirdi, əməkdaşlığın hər iki tərəf üçün əhəmiyyətini vurğuladı. Mayk Tiruman institutumuzla Sinqapurun müvafiq qurumları arasında əməkdaşlığa, o cümlədən XXI yüzilliyin tələblərinə uyğun təhsil menecerlərinin hazırlığı və ixtisasının artırılmasına dair təkliflərini  nəzərə çatdırdı və bu əməkdaşlığın yaxın gələcəkdə reallaşmasına müvafiq kömək göstərəcəyinə söz verdi. Nümayəndə heyəti səmimi qəbula, onlara göstərilən yüksək qonaqpərvərliyə görə professor Asəf Zamanova minnətdarlığını bildirdi və instituta hədiyyələr  təqdim etdi.

İnstitutun Heydər Əliyev muzey-lektoriyası, Beynəlxalq əlaqələr və Keyfiyyətin təminatı şöbələrinin fəaliyyəti ilə geniş tanışlıq nümayəndə heyətində yüksək təəssürat yaratdı.

Rektorla görüşdən sonra qonaqlar institutun ixtisasartırma və yenidənhazırlanma fakültələrində tədris prosesinin təşkili ilə tanış oldular. Məktəb direktorları üçün keçirilən "Təhsil menecmenti kursu"nda Mayk Tiruman ilə aparılan müzakirə xüsusi marağa səbəb oldu.

Sonda əməkdaşlar və müdavimlərlə birgə xatirə şəkilləri çəkildi.

Sevinc QULİYEVA,
BPKİYİ-nin Beynəlxalq əlaqələr şöbəsinin müdiri