19 Aprel 2013 - №14

Bakıda Rus dili və ədəbiyyatı üzrə II Ümumdünya linqvokulturoloji müsabiqənin əyani turu keçirilib

Rusiya İnformasiya-Mədəniyyət Mərkəzində (RİMM) Rus dili və ədəbiyyatı üzrə II Ümumdünya linqvokulturoloji müsabiqənin əyani turu keçirilmişdir. "Rossotrudniçestvo" agentliyi tərəfindən M.V.Lomonosov adına Moskva Dövlət Universiteti ilə birgə təşkil edilmiş bu müsabiqə Rus Dili Gününə həsr edilmişdir.

RİMM-nin mətbuat xidmətindən AzərTAc-a verilən məlumata görə, bütün dünyada keçirilən bu müsabiqədə filologiya fakültələrinin tələbələri, gündəlik peşəkar fəaliyyətində rus dilindən istifadə edənlər (tərcüməçilər, jurnalistlər, turizm və digər sahələrin işçiləri), rusist-filoloqlar və rus dilçiliyi sahəsində mütəxəssislər iştirak edirlər.

Bu il müsabiqənin əyani turuna Azərbaycandan 28 iştirakçı keçmişdir. Müsabiqənin qalibləri 2013-cü il iyunun 6-da keçiriləcək təntənəli mükafatlandırma mərasimində iştirak etmək üçün Moskvaya dəvət olunacaqlar.

"Rossotrudniçestvo" agentliyinin Azərbaycandakı nümayəndəliyinin rəhbəri Valentin Denisov müsabiqə iştirakçılarına müraciətində qeyd etmişdir ki, rus dilini bilmək təhsildə və karyerada geniş imkanlar açır, rus xalqının mənəvi və mədəni irsinin zənginliyini daha dərindən dərk etməyə imkan verir.

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL