17 May 2013 - №18

Müasir təlim metodları və yeni pedaqoji texnologiyaların təlim-tərbiyə prosesində tətbiqi müzakirə olunmuşdur

Ümummilli lider Heydər Əliyevin 90 illik yubileyi ilə əlaqədar "Müasir təlim metodları və yeni pedaqoji texnologiyaların təlim-tərbiyə prosesində tətbiqi" mövzusunda Naxçıvan Müəllimlər İnstitutunda Respublika konfransı keçirilmişdir.

Konfransın plenar iclasını giriş sözü ilə açan institutun rektoru, professor Oruc Həsənli qeyd etmişdir ki, bu gün ulu öndərə ümumxalq sevgisi tükənməzdir. Azərbaycanın hər yerində, o cümlədən Naxçıvanda bu böyük insanın yubileyi təntənəli şəkildə keçirilir. Bu ondan irəli gəlir ki, ötən əsrin 90-cı illərində, ictimai-siyasi sabitliyin pozulduğu o illərdə Azərbaycanın səriştəsiz rəhbərləri xalqı arxasız, köməksiz qoyaraq qaçdığı halda, Heydər Əliyev öz sinəsini sipər edərək xalqın qarşısına çıxdı və ölkəni məhv olmaqdan qurtardı. O günlərin şahidi, o hadisələrin iştirakçısı olan insanların qəlbində Heydər Əliyev sevgisi daha yüksəkdir və bu sevginin gələcək nəsillərə aşılanması üçün Heydər Əliyev irsinin öyrənilməsi ciddi surətdə həyata keçirilməlidir.

Bildirilmişdir ki, ulu öndərin həyatımızın digər sahələri ilə yanaşı təhsilə verdiyi qiymətin, müasir dünya texnologiyalarının mənimsənilməsi ilə bağlı verdiyi tövsiyələrin nəticəsidir ki, təhsilmizdə elmi-texniki tərəqqiyə daha yüksək səviyyədə, hərtərəfli nail olmaq üçün ardıcıl və ciddi iş aparılır.

Elə bugünkü respublika konfransı da pedaqoji texnologiyanın təlim-tərbiyə prosesində tətbiqinə həsr olunmuşdur. Həm də bu ili Azərbaycan Respublikasının Prezidenti cənab İlham Əliyev "İKT ili" elan etmişdir. Bunu əldə rəhbər tutan institutumuz bir neçə gün bundan əvvəl Quzey Kıprıs Respublikasının Doğu Ağdəniz Universiteti ilə birgə "Ağıllı lövhə" proqramını həyata keçirmişdir.

Plenar iclasda NMİ-nin tədris işləri üzrə prorektoru, professor Akif İmanlı "Heydər Əliyevin dil siyasəti", baş müəllim Ələkbər Cabbarlı "Heydər Əliyev və Naxçıvanda elmin inkişafı", pedaqoji fakültənin dekan müavini Tahirə Hüseynova, Naxçıvan Dövlət Universitetinin beynəlxalq münasibətlər və xarici dillər fakültəsinin dekan müavini, dosent Mirhəsən Eminov "Qloballaşan dünya və müasir pedaqoji texnologiyalar" mövzularında çıxış etmişlər.

"Heydər Əliyev və müasir təhsil", "Yeni pedaqoji texnologiyalarda pedaqogikanın rolu", "Yeni pedaqoji texnologiyalarda psixologiyanın rolu", "Təhsilin müasir tələbləri - fənn kurikulumları", "Fənlərin tədrisi texnologiyaları", "Müasir təhsildə tərbiyə məsələləri" üzrə altı bölmədə işini davam etdirən konfransda Azərbaycanın müxtəlif ali və orta təhsil ocaqlarından iştirak edən orta məktəb müəllimləri və alimlərin 77 məruzə və çıxışları dinlənilmiş və müzakirə edilmişdir.

Naxçıvan Müəllimlər  İnstitutunun Mətbuat xidməti

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL