5 İyul 2013 - №25

Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetində məzunlarla görüş

Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetində keçirilmiş  məzun günündə  rektor, AMEA-nın müxbir  üzvü, professor Yusif Məmmədov bildirmişdir ki,  bu il ADPU-nun 10 fakültəsi üzrə əyani şöbəsini 1487, qiyabi şöbəsini  8 fakültə üzrə 450, həmçinin 26 nəfər türkiyəli tələbə, bütövlükdə isə 1963 nəfər tələbə bitirmişdir. Eyni zamanda builki tədris ilində universitetin magistraturasının əyani şöbəsini 8 istiqamət, 41 ixtisas üzrə 171, qiyabi şöbəsini isə 8 istiqamət, 23 ixtisas üzrə 89 nəfər magistr bitirmişdir.

Y.Məmmədov builki tədris ilində ADPU-nun beynəlxalq əlaqələrin genişləndirilməsi sahəsində  qazanılmış uğurlardan da  söz açmışdır.  Bildirilmişdir ki, əvvəlki illərdə olduğu kimi, cari tədris ilində də ADPU-da təhsilin keyfiyyətinin yaxşılaşdırılması, əmək intizamının, habelə maddi-texniki bazanın, elmi-pedaqoji kadr potensialının gücləndirilməsi, universitetdə aparılan elmi-tədqiqat işlərinin səviyyəsinin yüksəldilməsi,  kollektivin maddi-sosial vəziyyətinin yaxşılaşdırılması və s. sahələrdə səmərəli  tədbirlər həyata keçirilmişdir.  Respublikamızda pedaqoji və elmi-pedaqoji kadr hazırlığı sahəsində əvəzsiz xidmətləri olan ADPU-da 2011-2012-ci tədris ilinin yaz imtahan sessiyasından başlayaraq imtahanlar yeni metod tətbiq edilməklə iki mərhələdə keçirilir. Belə ki, ADPU Elmi Şurasının müvafiq qərarı əsasında "yaxşı" və "əla" qiymət almaq istəyən tələbələr elektron-test üsulu ilə, kompüter vasitəsilə imtahan verdikdən sonra kompüterin müvafiq düyməsini basmaqla eyni fəndən yazılı imtahanlara buraxılmaq imkanı əldə edirlər. ADPU-da bu yeni, mütərəqqi metodun tətbiq edilməsində yeganə və başlıca məqsəd tələbə-gənclərin imtahanlara daha ciddi, daha məsuliyyətli hazırlaşmalarını, elmi biliklərə daha dərindən yiyələnmələrini, eyni zamanda tələbələrin sərbəst düşünmək qabiliyyətlərini, yaradıcı təxəyyülünü və məntiqi təfəkkürünü inkişaf etdirmək, onlarda fikrini yazılı şəkildə ifadə etmək bacarığını formalaşdırmaqdır.

Tədbirdə YAP-ın Səbail rayon təşkilatının sədri, professor Zahid Qaralov və Təhsil Nazirliyinin nümayəndəsi Kamil Məcidov çıxış edərək məzunları təbrik etmiş, onlara gələcək müəllimlik fəaliyyətlərində uğurlar arzulamışlar.

Məzun gününə həsr edilmiş tədbir konsert proqramı ilə başa çatmışdır.

Şakir CƏFƏROV

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL