13 Sentyabr 2013 - №35

Dünya Elm və Mədəniyyət Akademiyasının prezidenti Bakı Dövlət Universitetində olmuşdur

Sentyabrın 7-də Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Dünya Elm və Mədəniyyət Akademiyasının prezidenti, İvo Slausu və Akademiyanın İdarə Heyətinin sədri Garri Ceykobsu qəbul etmişdir.

BDU haqqında qonaqlara məlumat verən rektor, universitetin üzvü olduğu birlik və assosiasiyalardakı fəaliyyətindən, bu qurumlarla əməkdaşlıq çərçivəsində həyata keçirilən birgə qrant və proqramlardan, bu ali məktəbdə təhsil alan və təhsil almaq istəyində olan xarici tələbələrdən danışmışdır.

Azərbaycanın klassik universitetində olmaqdan məmnunluğunu ifadə edən Dünya Elm və Mədəniyyət Akademiyasının prezidenti İvo Slaus bildirmişdir ki, təmsil etdiyi qurum 1969-cu ildən fəaliyyət göstərir və hazırda dünyanın ən nüfuzlu 675 alimin üzv olduğu elm mərkəzidir.

Görüş zamanı qarşılıqlı maraq doğuran məsələlər müzakirə edilmiş və Bakı Dövlət Universiteti ilə Dünya Elm və Mədəniyyət Akademiyası arasında əlaqələrin yaradılması, müştərək konfrans və simpoziumların keçirilməsi, birgə proqram və layihələr üzərində işlənilməsi qərara alınmışdır.

Sonda qonaqlar BDU-nun Heydər Əliyev muzeyi, tədris, elmi-tədqiqat laboratoriyaları və mərkəzləri ilə tanış olmuşlar.

BDU-nun Mətbuat və informasiya şöbəsi

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL