13 Sentyabr 2013 - №35

İlk və son müsabiqədə qalib gəlmişəm

1959-cu ildə Qərbi Azərbaycanın Zəngibasar (Masis) rayonunun Zəhmət kəndində ziyalı ailəsində  anadan olmuşam.  1976-cı ildə Zəhmət kənd orta məktəbini  əla qiymətlərlə bitirib Azərbaycan Dövlət Pedaqoji İnstitutunun kimya fakültəsinə qəbul olmuşam. 1980-ci ildə həmin institutu müvəffəqiyyətlə bitirib İrəvan Kənd Təsərrüfatı Texnikumunda kimya müəllimi kimi əmək fəaliyyətimə  başlamışam. 1989-cu ilədək kimya, biokimya, aqrokimya fənlərini tədris etmişəm.

1989-cu ildə Dağlıq Qarabağ və onun ətrafında baş verən hadisələrlə əlaqədar mənim də ailəm köçmək məcburiyyətində qalaraq Bakıya gəldi. 1989-cu ildən 20 nömrəli məktəb-liseydə kimya müəllimi işləyirəm.

Pedaqoji fəaliyyətim ərzində işimə vicdanlı münasibətim, tədris etdiyim fənnə və müəllimlik peşəsinə olan sevgim sayəsində bir çox uğurlar qazanaraq qabaqcıl müəllim kimi tanınmışam. Rayon metodbirləşmə iclaslarında və digər tədbirlərdə   müxtəlif mövzularda çoxlu çıxış və təkliflərim olub. Bir çox tədbirlərin, seminarların təşkilatçısı və aparıcısı olmuşam.

2001-2002-ci tədris ilində Bakı şəhəri üzrə keçirilən "İlin ən yaxşı müəllimi" müsabiqəsinin rayon mərhələsinin qalibi olmuşam.

2002-ci ilin iyul ayında Azad Müəllimlər Birliyi xətti ilə təcrübə mübadiləsi məqsədi ilə bir qrup müəllim heyətinin tərkibində Türkiyə Respublikasınin İzmir şəhərində olmuşam.

2005-ci ildə Təhsil Mərkəzi tərəfindən "İlin kimya müəllimi" fəxri adına layiq görülərək diplomla təltif olunmuşam. Təhsil Nazirliyi və QHT  tərəfindən keçirilən inkişafyönümlü təhsil layihələrində, treninq, kurslar və seminarlarda iştirak etmişəm. Çoxlu sertifikat və fəxri fərmanlarım vardır.

"Çaşıoğlu-Multimedia" şirkətinin hazırladığı 8-9-cu sinif kimya fənnindən İnternet resurslarında testlərin müəllifiyəm. Dərslərimi müasir tələblər səviyyəsində qurur, şagirdləri yaradıcı fəaliyyətə həvəsləndirirəm. Şagirdlərim müxtəlif dövrlərdə olimpiada və müsabiqələrin qalibi olmuşlar. Hər il çoxlu sayda şagirdim tələbə adını qazanır. Onların içərisində Prezident təqaüdünə layiq görülənlər də var.

2008-ci ildə Azərbaycan müəllimlərinin 13-cü qurultayının nümayəndəsi olmuşam.

Hazırda məktəb kimya kafedrasının müdiriyəm. 33 il pedaqoji iş stajım var. YAP-ın üzvüyəm. Rayonun ictimai-siyasi həyatında fəal iştirakıma görə Yasamal Rayon İcra Hakimiyyətinin fəxri fərmanı ilə təltif olunmuşam.

Mən özümü xoşbəxt hiss edirəm ki, iki dəfə "Ən yaxşı müəllim" müsabiqəsində iştirak edərək qalib gəlmişəm.

Yeri gəlmişkən qeyd edim ki, ölkəmizdə 6-cı ildir ki,"Ən yaxşı müəllim" müsabiqəsinin keçirilməsi, qabaqcıl təhsil işçilərinin əməyinin qiymətləndirilməsi, təhsildə keyfiyyətin yüksəlməsinə,müəllimlər arasında sağlam rəqabətin, yaradıcılıq fəaliyyətinin artmasına səbəb olmuşdur.

İlk dəfə 2007-2008-ci tədris ilində keçirilən bu müsabiqədə mən də böyük həvəslə  iştirak etdim və qalib oldum. Bu qalibiyyət üzərimə böyük məsuliyyət qoyurdu, fəaliyyətimi adıma layiq yönəltməyə çalışırdım. Yaradıcılıq həvəsim daha da artmışdı. Bu illərdə çoxlu sayda, bir-birindən maraqlı, fərqli üsullarla müxtəlif mövzularda  "açıq dərs"lər vermişəm. 2012-2013-cü tədris ilində yenidən müsabiqədə iştirak etdim. Təhsil sahəsində gedən sürətli inkişaf sayəsində dərsə verilən tələblər daha da təkmilləşmişdir. Qalib olmağım təsdiq etdi ki, bu inkişafın içərisində təhsilə baxışım, fəaliyyətim inkişaf etmiş, yeniləşmiş və müasirləşmişdir.

Birinci dəfə müsabiqədə iştirak edərkən çox həyəcan keçirdim. Ancaq bu müsabiqədə həyəcanım yox idi. Çünki artıq nə edəcəyimi bilirdim. Dərsim 8-ci sinifdə "Duzların kimyəvi xassələri, tətbiqi" idi. Dərsi çox həvəslə, bütün tələbləri nəzərə alaraq hazırlamışdım. Dərsi aparmaq üçün hər bir şərait yaradılmışdı. Şagirdlərin  fəallığı xoşuma gəldi. Dərsim yüksək balla qiymətləndirildi.

Fatma MUSTAFAZADƏ,
Bakıdakı 20 nömrəli məktəb-liseyin kimya müəllimi