27 Sentyabr 2013 - №37

Azərbaycanın İordaniyadakı səfirliyində ölkəmizin ali məktəblərinin məzunları olmuş iordaniyalılarla görüş keçirilib

Azərbaycanın İordaniyadakı səfiri Sabir Ağabəyovun təşəbbüsü ilə Əmmandakı səfirliyimizdə müxtəlif illərdə, o cümlədən sovet dövründə Azərbaycanın ali məktəblərində təhsil almış iordaniyalılarla birinci görüş olmuşdur.

Görüşdə ictimai xadimlər, dövlət qurumlarının nümayəndələri, professorlar və həkimlər, habelə səfirliyin əməkdaşları iştirak etmişlər.

Azərbaycanın İordaniyadakı səfiri S.Ağabəyov təbrik nitqi ilə çıxış edərək istər müstəqillik illərində, istərsə də Sovet İttifaqı dövründə Azərbaycanın ali məktəblərində təhsil almış bütün iordaniyalı məzunları bir yerə toplamaq məqsədi daşıyan bu təşəbbüsü dəstəklədiklərinə görə görüş iştirakçılarına minnətdarlığını bildirmişdir. Onun sözlərinə görə, bu səviyyədə daha sıx ünsiyyət və əlaqələr ölkələrimiz arasında dostluq münasibətlərinin möhkəmlənməsinə və inkişafına kömək edəcək, bir-birimizi daha yaxından tanımağa və xalqlar arasında dialoqu davam etdirməyə imkan verəcəkdir.

S.Ağabəyov demişdir ki, onun informasiyasına görə, təxminən 700 iordaniyalı Azərbaycanın ali məktəblərini bitirmiş və bu rəqəm təkcə təhsildə deyil, həm də dövlətlərarası səviyyədə ölkələrimiz arasında ənənəvi sıx əlaqələrin göstəricisidir. Ölkələrimiz arasında qardaşlıq münasibətlərinin möhkəmlənməsinin təcəssümü olan İordaniya-Azərbaycan Dostluq Cəmiyyətinin fəaliyyətindən də söz açan diplomat ümidvar olduğunu bildirmişdir ki, bu görüş Azərbaycan Ali Məktəblərinin İordaniyalı Məzunları Cəmiyyətinin yaradılmasının başlanğıcı olacaqdır.

Filadelfiya Universitetinin professoru, doktor Əmir Əbu Əli Azərbaycan ali məktəblərinin iordaniyalı məzunları adından çıxış edərək iki xalq arasında əlaqələrin inkişafı ideyasına xidmət edən belə təşəbbüsə görə səfirə dərin minnətdarlığını bildirmişdir. O, xüsusi vurğulamışdır ki, iordaniyalı məzunların hamısı Azərbaycana bağlıdır və ölkəmizi hədsiz sevirlər, çünki burada aldıqları təhsili öz ölkələrinin rifahına yönəldirlər.

Ə.Ə.Əli demişdir ki, bu gün Azərbaycan bütün dünyada böyük nüfuzu olan, dinamik inkişaf edən dövlətdir. Natiq xüsusi vurğulamışdır ki, görüş iştirakçıları bu təşəbbüsü həyata keçirməyə, tədbirlərdə yaxından iştirak etməyə, birgə planlar qurmağa və bu istiqamətdə səmərəli işləməyə hazırdırlar. Ə.Ə.Əli sonda demişdir: "Biz mümkün olan hər şeyi etməyə, məzunların bu görüşdə iştirak etməyən hissəsini cəlb etməyə çalışacaq, gələcək cəmiyyətimizin təsis qurultayına hazırlaşacağıq".

Ölkəmizə səmimi məhəbbət hisslərini ifadə edən natiqlər iki ölkənin rifahı naminə Azərbaycan səfirliyi ilə fəal işləməyə hazır olduqlarını bildirmişlər.

AzərTAc

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL