11 Oktyabr 2013 - №39

Böyütmək üçün şəkili seçinOktyabrın 4-də "JW Marriott Absheron" mehmanxanasında Təhsil Nazirliyinin rəsmi dəstəyi ilə təşkil olunmuş 7-ci Azərbaycan Beynəlxalq "Təhsil və Karyera" sərgisi çərçivəsində "Azərbaycanda əmək bazarının inkişafı naminə yeni təşəbbüslər" adlı "dəyirmi masa" keçirilmişdir.

"Dəyirmi masa"nın məqsədi ölkəmizin ali təhsil müəssisələri ilə işəgötürən təşkilatlar arasında əməkdaşlığın inkişafına nail olmaq, insan resursları bazarında mövcud problemləri müzakirə etmək, iş sektorunun ali təhsil müəssisələri ilə əlaqələrini genişləndirməkdən ibarətdir. Tədbirdə əmək bazarına aid işçi qüvvəsinin tələblərə uyğunluğu, kadrların peşəkarlıq səviyyəsinin artırılmasında istifadə olunan yeni yanaşmalar, təhsillə əmək bazarı arasında uyğunluğun təmin edilməsi sahəsində təcrübələr, təhsildə rəqabət, yeni tədris metodlarından istifadənin əhəmiyyəti kimi mövzular ətrafında müzakirələr aparılmışdır. Tədbirdə ali təhsil müəssisələrinin nümayəndələri biznes sektoru ilə əməkdaşlıq perspektivləri, o cümlədən istək və tələbləri barədə təmsil etdikləri qurumların mövqeyini ifadə etmişlər.

"Dəyirmi masa"da Azərbaycanın dövlət və özəl sektorundan iri şirkət və holdinqlərinin insan resursları departamentlərinin rəhbərləri, ali təhsil müəssisələrinin tədris üzrə prorektorları və karyera mərkəzləri rəhbərlərinin iştirakı konstruktiv və effektiv dialoq mühiti yaratmışdır. Təhsil və iş dünyasının təmsilçiləri "dəyirmi masa"nın bu qəbildən ilk belə tədbir olduğunu vurğulamış və Təhsil Nazirliyinin bu təşəbbüsünün universitetlərdə də davam etdirilməsinin əhəmiyyətini nəzərə çatdırmışlar.

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL