27 Dekabr 2013 - №30

Qaliblərə diplom və hədiyyələr təqdim olundu

Böyütmək üçün şəkili seçinDekabrın 26-da  Azərbaycan Təhsil İşçiləri Azad Həmkarlar İttifaqı Respublika Komitəsinin təşkilatçılığı ilə ali məktəb tələbələri arasında təşkil olunan futzal yarışının və "Nə?, Harada?, Nə zaman?" intellektual oyununun qaliblərinin mükafatlandırılması mərasimi keçirildi.

Azərbaycan Həmkarlar İttifaqları Konfederasiyasının akt zalında keçirilən tədbiri konfederasiyanın sədri, Milli Məclisin deputatı  Səttar Mehbalıyev açaraq respublikamızda həyata keçirilən gənclər siyasətindən danışdı. Qeyd olundu ki, Azərbaycanda gənclər siyasəti geniş bir spektri-gənclərin təhsili, tərbiyəsi, sağlamlığı, intellektual və mənəvi inkişafı, asudə vaxtlarının səmərəli təşkili, cəmiyyətin bütün sahələrində fəal iştirakı ilə bağlı məsələləri əhatə edir. Azərbaycan Respublikasının Prezidenti cənab İlham Əliyevin rəhbərliyi ilə uğurla həyata keçirilən gənclər siyasəti Azərbaycan gəncliyinin sürətli inkişafına təkan verir, ölkəmizin qüdrətli bir dövlətə çevrilməsi prosesini stimullaşdırır. Bu gün çoxlu sayda  azərbaycanlı gənc dünyanın inkişaf etmiş ölkələrinin nüfuzlu ali məktəblərində təhsil alır. Həmin gənclərin yüksək ixtisaslı kadrlar kimi Vətənə  dönərək fəaliyyət göstərmələri üçün hər cür imkan və şərait yaradılır.

Ölkə başçısı cənab İlham Əliyev tərəfindən idmanın inkişafına da xüsusi diqqət və qayğı göstərilir. Bu diqqətin göstəricisidir ki,  Respublika Prezidenti  idmanın inkişafı ilə bağlı bir çox fərman və sərəncamlar imzalayıb, dövlət proqramları təsdiq olunub. Respublikamızın bütün bölgələrində müasir tələblərə cavab verən olimpiya kompleksləri tikilərək gənclərin ixtiyarına verilib.

Çıxışında ölkəmizdə gənclərlə bağlı digər görülən işlər, həyata keçirilən tədbirlər barədə də mərasim iştirakçılarına geniş məlumat verən Səttar Mehbalıyev Azərbaycan Təhsil İşçiləri Azad Həmkarlar İttifaqı Respublika Komitəsinin gənclər siyasətinin fəal iştirakçılarından biri olduğunu xüsusi vurğuladı. Qeyd olundu ki,  gənclərə diqqət və qayğı öz sıralarında on minlərlə gənci birləşdirən təşkilatın əsas fəaliyyət istiqamətlərindən birini təşkil edir. ATİAHİ Respublia Komitəsi tərəfindən hər il gənclərlə festivallar, spartakiadalar, elmi-praktik konfranslar, inşa müsabiqələri, fənn olimpiadaları, müxtəlif idman yarışları keçirilir, istedadlı gənclərin üzə çıxarılması və onların potensial imkanlarının genişləndirilməsi, həmçinin sosial problemlərinin həlli  ilə bağlı tədbirlər təşkil edilir. Gənclərin cəmiyyətdə fəallığının artırılmasına, onların intellektual səviyyə və bacarıqlarının yüksəlməsinə xidmət edən belə tədbirlər minlərlə gənci əhatə edir.

Sədr S.Mehbalıyev daha sonra ATİAHİ Respublika Komitəsinin təşkilatçılığı ilə respublikamızın ali təhsil müəssisələrinin tələbələri arasında keçirilmiş futzal yarışı və "Nə?, Harada?, Nə zaman?" intellektual oyunu barədə ətraflı məlumat verdi. Qeyd edildi ki, artıq ənənəyə çevrilərək hər il keçirilən bu tədbirlərdə tələbələr böyük həvəslə iştirak edirlər və  qaliblər ATİAHİ Respublika Komitəsi tərəfindən mükafatlandırılır. Bu il keçirilən futzal üzrə yarışda I yeri Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin komandası, II yeri Azərbaycan Dövlət Neft Akademiyasının komandası, III yeri Azərbaycan Texniki Universitetinin komandası tutub.  "Nə?, Harada?, Nə zaman?" intellektual oyunun nəticələrinə görə Bakı Dövlət Universitetinin komandası I, Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin komandası II,  Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Dövlət İdarəçilik Akademiyasının komandası isə  III yerə layiq görülüb.

Səttar Mehbalıyev hər iki yarışın  qalibi olan tələbələri əldə etdikləri uğur və qarşıdan gələn 31 dekabr - Dünya Azərbaycanlılarının Həmrəylik Günü, Yeni il münasibəti ilə təbrik edərək onlara ən xoş arzularını çatdırdı.

Sonda qaliblərə diplom və hədiyyələr təqdim olundu.

Samirə KƏRİMOVA,
"Azərbaycan müəllimi"