27 Dekabr 2013 - №30

"Narkomaniya ağ ölümdür"

Şamaxı Rayon İcra Hakimiyyəti və Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunun Şamaxı filialının birgə təşkil etdiyi  "Narkomaniya ağ ölümdür" mövzusunda tədbir keçirilib.

Tədbiri giriş sözü ilə açan Şamaxı rayon İcra Hakimiyyətinin başçısı Asif Ağayev qeyd edib ki, narkotik vasitələrin, psixotrop maddələrin və onların qanunsuz dövriyyəsinə və narkomanlığa qarşı mübarizəyə dair 2013-2018-ci illər üçün Dövlət Proqramının  təsdiq edilməsi barədə Azərbaycan Respublikası  Prezidentinin Fərmanı  hər bir azərbaycanlının üzərinə mühüm məsuliyyət qoyur. Bu dəhşətli xəstəlik dinindən, dilindən, irqindən, sosial vəziyyətindən və s. asılı olmayaraq  hamı üçün eyni dərəcədə təhlükəlidir.

AMİ-nin Şamaxı filialının direktoru Tünzalə Yusifova tədbirdə çıxış edərək bildirib ki, Azərbaycan Respublikası  müstəqillik əldə etdikdən sonra bir sıra problemlər kimi  narkotizm probleminin üzərindən də pərdələr götürüldü və bu neqativ hala qarşı mübarizə  tədbirləri görülməsinin  vacibliyi ön  plana çıxdı.  Bir sözlə, problemə  münasibətdə  yeni mərhələ başladı. Şərti olaraq " yeni" adlandırdığımız  bu mərhələnin ən uğurlu  cəhəti ondan ibarətdir ki,  narkotizmə qarşı mübarizədə  dövlət orqanları ilə yanaşı  ictimai təşkilatların  fəaliyyəti üçün də lazımi şərait yaradıldı.  Yaddan çıxarmamalıyıq ki,  narkomanlıq   yoluxucu xəstəlikdir, üstəlik də QİÇS-ə aparan bir yol kimi, gizli şəkildə sürətlə yayılmaq xüsusiyyətlərinə malikdir.

Tədbirdə Şamaxı rayon prokuroru  Zakir Müslümov, Şamaxı Rayon  Polis Şöbəsinin rəisi Şahmar Paşayev, Şamaxı Rayon Təhsil Şöbəsinin  müdiri Eyvaz Eminaliyev, Şamaxı rayon xəstəxanasının həkimi Yasən Cabbarov, Şamaxı rayon Gənclər və İdman İdarəsinin rəisi Şahmar Hüseynov çıxış edərək narkomaniyanın gətirdiyi bəlalardan və onun acı nəticələrindən  danışıblar, gənclərə bu bəladan uzaq olmalarını tövsiyə ediblər.

Tədbirin sonunda AMİ-nin Şamaxı filialının tələbəsi, TGT-nin sədr müavini Səxavət Cəfərov çıxış edərək bildirib ki, zərərli vərdişlər əksər hallarda asudə vaxtların düzgün təşkil edilməməsi səbəbindən yaranır. Bu baxımdan da o, filialda tələbə  gənclərin asudə vaxtlarının müvafiq tədbirlər planı əsasında necə səmərəli şəkildə təşkil olunmasından  danışıb. O, çıxışının sonunda bütün həmyaşıdlarını zərərli vərdişlərdən uzaq olmağa,  vətənə, xalqa layiqli övlad kimi yetişməyə səsləyib.

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL