17 Yanvar 2014 - №02

Zaqatala rayonunda qəzalı məktəb üçün yeni bina tikilir

Zaqatala rayonunun Yuxarı Tala kəndində 2012-ci ilin mayında baş vermiş zəlzələ nəticəsində qəzalı vəziyyətə düşmüş 2 nömrəli tam orta məktəb üçün yeni bina tikilir.

AzərTAc xəbər verir ki, dövlət vəsaiti hesabına inşa edilən üçmərtəbəli yeni məktəb binası 450 şagird üçün nəzərdə tutulmuşdur.

Hazırda binanın ikinci mərtəbəsində beton işləri görülür. Məktəbin həyətində yardımçı tikililərin, o cümlədən qazanxananın və hər birinin tutumu 100 kubmetr olan 2 ədəd su anbarının tikintisinə başlanılmışdır. Tikinti işlərini "Şərq Əcəmi" MMC-nin inşaatçıları yerinə yetirirlər. Məktəb binasının yeni dərs ilinədək istifadəyə verilməsi nəzərdə tutulmuşdur.

Rayonun zəlzələdən zərər dəymiş yaşayış məntəqələrində qəzalı məktəblər üçün Fövqəladə Hallar Nazirliyi tərəfindən 2012-ci ildə tikintisinə başlanılan 22 məktəb binasından indiyədək 19-u istifadəyə verilmişdir.

Hazırda 3 məktəbin, habelə Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunun Zaqatala filialı üçün inşa edilən yeni çoxmərtəbəli binanın tikintisi davam etdirilir. Bu məktəb binalarının da cari il ərzində istifadəyə verilməsi nəzərdə tutulur.

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL