28 Mart 2014 - №11

Xarkov şəhərinin ali məktəblərində təhsil alan azərbaycanlı tələbələrin problemləri müzakirə edilib

Azərbaycanın Ukraynadakı səfiri Eynulla Mədətli Xarkov şəhərinə səfər edərək Xarkovun ali təhsil müəssisələrində təhsil alan azərbaycanlı tələbələrlə görüşmüşdür.

Ukrayna Azərbaycanlı Gənclər Birliyinin mətbuat xidmətindən AzərTAc-a bildirmişlər ki, səfirin Xarkov Milli Radioelektronika Universitetinin rektoru Vladimir Maştalir ilə görüşündən sonra universitetin böyük tədbir salonunda Xarkovun 23 ali təhsil müəssisəsində təhsil alan 2 mindən artıq tələbənin 300-dək nümayəndəsi ilə görüş keçirilmişdir.

Görüşdə səfirliyin birinci katibi Sabir Rzayev, Ukrayna Azərbaycanlı Gənclər Birliyinin sədri Anar Tahirov, universitetin xarici tələbələrlə iş üzrə dekanı, professor Murad Ömərov da iştirak etmişlər.

Əvvəlcə səfərin məqsədi barədə tələbələrə məlumat verən səfir öz seçimləri ilə Ukraynada təhsil almağa gəldiklərinə baxmayaraq Azərbaycan dövlətinin daim tələbələrimizin qayğısına qaldığını bildirmişdir. O, ölkəmizdə gedən inkişaf prosesindən, əldə edilən nailiyyətlərdən ətraflı danışaraq gələcəkdə savadlı mütəxəssislərə, xüsusən texniki sahədə təhsilli gənclərə tələbatın artacağını qeyd etmiş, tələbələrimizə təhsillərinə xüsusi diqqət ayırmalarını tövsiyə etmişdir.

Sonra tələbələrin üzləşdikləri çətinliklərin öyrənilməsi məqsədilə söz onlara verilmişdir. Müzakirələr nəticəsində tələbələrin daha çox üzləşdikləri bir neçə problem müəyyən edilmiş, onların bəzilərinə aydınlıq gətirilmiş, digərlərinin isə müxtəlif səviyyələrdə araşdırılacağı və bu barədə mümkün tədbirlər görüləcəyi bildirilmişdir.

Səfir Xarkovda təhsil alan tələbələrlə Azərbaycan diaspor təşkilatları arasında qarşılıqlı təması təşviq etmək məqsədilə Xarkovda fəaliyyət göstərən "Dostluq" Cəmiyyətinin sədri Murad Ömərov, Ukrayna Azərbaycanlıları Konqresinin Xarkov vilayət təşkilatının sədri Qurban Abbasov və "Aynur" Qadın Cəmiyyətinin sədri Kifayət Cəfərovanı təqdim edərək onlara söz vermiş, gələcəkdə daha sıx təmas qurmağı tövsiyə etmişdir. Bununla yanaşı, Eynulla Mədətli Ukraynada Azərbaycan dəyərlərinin təbliğ olunması sahəsində səmərəli fəaliyyətinə görə Qurban Abbasova səfirliyin adından təşəkkürnamə təqdim etmişdir.

Səfir Eynulla Mədətli səfər çərçivəsində Xarkov Milli Radioelektronika Universitetinin rektoru Vladimir Maştalir və Xarkov ali təhsil müəssisələrinin xarici tələbələrlə iş üzrə prorektorları ilə görüşmüşdür. Görüşdə Xarkovun təhsil müəssisələri, Azərbaycanda təhsil sistemi, Xarkovda oxuyan azərbaycanlı tələbələrin təhsil məsələləri, tələbələrlə keçirilmiş görüşdə qaldırılmış məsələlər barədə fikir mübadiləsi aparılmışdır.

Azərbaycanlı tələbələrə göstərilən diqqət və qayğıya görə prorektorlara təşəkkür edən səfir onları Bakıya dəvət etmişdir.

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL