18 Aprel 2014 - №14

Müasir Azərbaycan tarixinin dərindən öyrədilməsi məqsədilə keçilən dərslərin vəziyyəti müzakirə edilib

Səbail rayonunun ümumtəhsil məktəblərində müasir Azərbaycan tarixinin və ümummilli liderimiz Heydər Əliyevin zəngin irsinin daha səmərəli öyrənilməsi məqsədi ilə Səbail Rayon İcra Hakimiyyəti tərəfindən cari ilin mart-aprel aylarında ümumtəhsil məktəblərinin XI sinif şagirdləri üçün "açıq dərs"lərin keçilməsi təşkil olunub. Səbail Rayon İcra Hakimiyyəti başçısı yanında Şuranın növbəti iclasında məhz bu mühüm tədbirin həyata keçirilməsinin vəziyyəti müzakirə olunub.

Rayon rəhbərliyi, Şuranın üzvləri, rayonda fəaliyyət göstərən təhsil müəssisələri, qəsəbə və sahə ərazi nümayəndəlikləri, bələdiyyələr, ictimai təşkilatlar və rayon ictimaiyyəti nümayəndələrinin iştirakı ilə keçirilən iclası açan Səbail RİH-nin başçısı Asif Əsgərov çıxışında ölkə başçısı cənab İlham Əliyevin diqqət və qayğısının məntiqi nəticəsi olaraq təhsil sahəsində əldə olunan nailiyyətlərdən bəhs edib.

Diqqətə çatdırılıb ki, Azərbaycan Respublikası Prezidenti Administrasiyasının tapşırığına uyğun olaraq rayonun ümumtəhsil məktəblərində müasir Azərbaycan tarixinin dərindən öyrədilməsi məqsədilə XI sinif şagirdləri üçün "Ulu öndər Heydər Əliyev müstəqil Azərbaycanın qurucusu və memarıdır" və "Ümummilli lider Heydər Əliyevin ideyaları müasir Azərbaycanın sosial-iqtisadi inkişafının təminatçısıdır" mövzularında "açıq dərs"lərin keçilməsi təşkil olunub. Tədbirin əhəmiyyəti və vacibliyi nəzərə alınaraq dərslər rayonun ən böyük ali təhsil müəssisələri - Azərbaycan Respublikası Prezidenti yanında Dövlət İdarəçilik Akademiyası, Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universiteti və Yeni Azərbaycan Partiyası Səbail Rayon Təşkilatının qərargahında fəaliyyət göstərən Heydər Əliyev mərkəzləri və muzeylərində keçirilir ki, bu da şagirdlərdə daha effektiv təsir oyadır, onların yaddaşında silinməz izlər qoyur.

"Açıq dərs"lər haqqında ətraflı məlumat verən Səbail RİH başçısının birinci müavini Xalidə Bayramova bildirib ki, dərslərin yüksək səviyyədə, sistemli şəkildə keçilməsi məqsədilə xüsusi qrafik tərtib olunub, rayonun orta və ali təhsil müəssisələrinin pedaqoji ustalığı, peşəkarlığı, elmi-nəzəri, metodik hazırlığı ilə fərqlənən tarix müəllimləri bu işə cəlb edilib, onlar üçün müvafiq seminar təşkil olunub.

Təcrübəli tarix müəllimləri tərəfindən Azərbaycan və rus bölmələrində keçilən "açıq dərs"lərin hamısı şagirdlərin yüksək fəallığı və canlı ünsiyyət şəraitində aparılıb. Bu dərslərdə rayonun 17 orta ümumtəhsil məktəbində oxuyan 1268 nəfər XI sinif şagirdi iştirak edib. Eyni zamanda bu ərazidə  fəaliyyət göstərən işğal altında olan rayonların (Ağdam, Laçın, Cəbrayıl, Zəngilan) 5 məktəbinin 54 nəfər XI sinif şagirdi də bu dərslərə cəlb olunub.

Yığıncaqda həm də xalqımızın ümummilli lideri Heydər Əliyevin anadan olmasının 91-ci ildönümü ilə əlaqədar rayonda həyata keçiriləcək tədbirlər haqqında məlumat verilib, bununla bağlı idarə, təşkilat və təhsil müəssisələrinin üzərinə düşən vəzifələrdən danışılıb, bu qurumların rəhbərlərinə müəyyən tapşırıqlar verilib.

Hicran ƏKBƏROVA,
"Azərbaycan müəllimi"