2 May 2014 - №16

"Sənaye ili"nə həsr olunmuş simpozium

Qafqaz Universitetinin sənaye mühəndisliyi bölməsi və Gənc Mühəndislər İctimai Birliyinin birgə təşkilatçılığı ilə "Sənaye ili"nə həsr olunmuş "Azərbaycan müəssisələrinin intensiv inkişafında sənaye mühəndisliyi və sənaye mühəndislərinin rolu" mövzusunda I elmi-praktik simpozium keçirilib.

Universitetin rektoru, professor Ahmet Saniç tədbiri açaraq ümummilli lider Heydər Əliyevin əsasını qoyduğu inkişaf siyasətini uğurla davam etdirən möhtərəm Prezident İlham Əliyevin  rəhbərliyi ilə ölkəmizin bütün sahələrində gedən sürətli inkişafdan danışıb. Qeyd olunub ki, hazırkı mərhələdə müasir çağırışlar və yeni təşəbbüslər nəzərə alınmaqla sənayenin modernləşdirilməsi və qeyri-neft sənayesinin şaxələndirilməsi məqsədi ilə bir sıra tədbirlərin həyata keçirilməsi, ənənəvi sənaye sahələri ilə yanaşı, yeni prioritet istehsal sahələrinin, sənaye parklarının yaradılması, regionlarda sənaye potensialının gücləndirilməsi, sənayenin innovasiyalar əsasında inkişafını təmin edəcək imkanların formalaşdırılması üçün Azərbaycan Respublikasının Prezidenti cənab İlham Əliyevin 10 yanvar 2014-cü il tarixli sərəncamına əsasən 2014-cü il Azərbaycan Respublikasında "Sənaye ili" elan edilmişdir. A.Saniç bildirib ki, 2014-cü ilin "Sənaye ili" elan olunması ali məktəblərin də üzərinə bir sıra vəzifələr qoyur. Belə ki, universitetlər də elmi cəhətdən və yetişdirdiyi mütəxəssislərlə  Azərbaycan sənayesinin inkişafına öz töhfələrini verməlidir.

Qafqaz Universitetinin mühəndislik fakültəsinin dekanı, dosent Yadullah Babayev çıxışında bildirib ki, Azərbaycan iqtisadiyyatının bütün sahələrində olduğu kimi, sənayenin inkişafında da böyük uğurlar qazanılmış, sənaye məhsulları istehsalının həcmi 2,7 dəfə artmışdır. Bu müddət ərzində rəqabətqabiliyyətli müasir sənaye sahələrinin yaradılması, sənayenin infrastruktur təminatının yaxşılaşdırılması sahəsində çoxsaylı layihələr icra edilmiş, yeni iş yerləri açılmış, ölkə sənayesi yeni inkişaf mərhələsinə qədəm qoymuşdur. Fəaliyyət göstərdiyi gündən etibarən Qafqaz Universitetinin sənaye mühəndisliyi fakültəsi yetişdirdiyi kadrlarla ölkəmizin sənayesinə töhfələr bəxş etmişdir. Belə ki, simpoziumda iştirak edən məruzəçilərin hamısı Qafqaz Universitetinin sənayenin müxtəlif sahələrində fəaliyyət göstərən təcrübəli məzunlarıdır.

Simpozium iştirakçıları "İş dünyasında sənaye mühəndisinin rolu", "İdarəetmədə sənaye mühəndisinin rolu",  "Neft sektorunda sənaye mühəndisinin rolu",  "İstehsalat və istehsalın planlaşdırılmasında sənaye mühəndisinin rolu",  "Keyfiyyətin idarə edilməsində sənaye mühəndisinin rolu" mövzularında məruzələr dinləyiblər. Tədbirin sonunda məruzəçilərə təşkilatçılar tərəfindən sertifikat və hədiyyələr  verilib.

Y.ƏLİYEV,
"Azərbaycan müəllimi"