9 May 2014 - №17

"Məzunlara dəstək - təhsilə dəstək" layihəsi davam edir

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin təşkil etdiyi "İctimai təşəbbüslərin dəstəklənməsi üzrə layihə müsabiqəsi" nəticəsində dəstəklənən "Məzunlara dəstək-təhsilə dəstək" layihəsinin əsas məqsədi ali təhsil müəssisələrində məzun cəmiyyətlərinin mövcud durumunun araşdırılmasıdır. Məqsədi Azərbaycanda məzun cəmiyyətlərinin vəziyyəti və təhsilin inkişafında rolunun araşdırılması və inkişafından ibarət olan layihənin əsas hədəf qrupu Bakıda yerləşən 20 universitet və bu ali məktəblərin məzunlarıdır.

Layihənin fəaliyyət planına uyğun olaraq yaradılmış onlayn platforma - www.az-alumni.com ictimaiyyətə təqdim edilib. İlkin olaraq yalnız layihə zamanı araşdırılmış universitetlərdən məlumatlar yer alan saytda yaxın zamanda ölkə üzrə məzun cəmiyyətləri mövcud olan universitetlər də əlavə ediləcəkdir. Saytda həmçinin məzun cəmiyyətlərinin reallaşdırdığı fəaliyyətlərin xəbərlərinin işıqlandırılması da nəzərdə tutulub.

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL