16 May 2014 - №18

Təhsilin uğurları

31 yaşlı gənc "Microsoft" şirkətinin ən yüksək mükafatını alıb

Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin məzunu Aydın Əliyev üçüncü dəfə "Ən dəyərli mütəxəssis" mükafatına sahib olub

31 yaşlı istedadlı gənc Aydın Əliyev son 3 ildə ardıcıl olaraq "Microsoft" şirkəti tərəfindən Excel proqramı üzrə "MVP Award" ("Most Valuable Profisional Award" - "Ən dəyərli mütəxəssis" mükafatı) sertifikatına layiq görülüb.

Aydın Əliyev bu sertifikatı ilk dəfə 2012-ci il yanvarın 1-də, ikinci dəfə 2013-cü il yanvarın 1-də, üçüncü dəfə isə bu il alıb. A.Əliyev 3 MVP sertifikatı  alan yeganə  azərbaycanlıdır. İstedadlı gəncin bu uğuru son illər elm və texnologiya sahəsində bir sıra uğurlara imza atan ölkəmizə dəyərli töhfədir.

Aydın Camadin oğlu Əliyev 1983-cü il avqustun 23-də Qərbi Azərbaycanda, Masis rayonunda anadan olub. 2004-cü ildə Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin maliyyə və kredit fakültəsini bitirib. 2006-cı ildə isə magistraturanı fərqlənmə diplomu ilə başa vurub. Aydın Əliyev hələ tələbə ikən intellektual yarışmalarda iştirak edib və qalib olub. Həmçinin elmi konfranslarda fəal iştirak edib.

Qeyd edək ki, "Microsoft" şirkəti "Ən dəyərli mütəxəssis" ("Most Valuable Profisional") mükafatını 1990-cı ildən MVP adına layiq gördüyü şəxslərə təqdim edir.

MVP-lər heç bir təmənna  olmadan sahib olduqları dərin biliklərini, real dünya təcrübələrini və tərəfsiz, obyektiv əks-əlaqəni paylaşaraq insanların istifadə etdiyi texnologiyanın inkişafı yolunda onlara kömək edirlər.

MVP-lər "Microsoft"dakı adamlarla sıx əlaqələr qurmaq təklifləri alan müstəqil ekspertlərdir. "Microsoft" onlara öz məhsullarına erkən girişi təmin edir və həmçinin onların məhsulların dizaynı və inkişafı  barədə öz tövsiyələrini verə bilmələri üçün imkanlar qazandırır.

MVP-lər aktiv surətdə onlayn və oflayn fəaliyyətləri ilə ictimaiyyətə yardımçı olurlar. MVP-lər "Microsoft"un istehlakçı bazasına və texnologiyasının genişlənməsinə təsir edirlər. 20 il bundan əvvəl "Microsoft"un MVP-lərinin sayı 34 nəfər idi. Dünyada 100 milyon istifadəçi texnoloji qruplarda iştirak edir və onlardan yalnız 4 min nəfərə yaxını "Microsoft"un MVP-ləri adına layiq görülüb. MS Excel proqramı üzrə "MVP Award" mükafatına layiq görülənlərin sayı isə 100-ə yaxındır. Bu statistik rəqəmlər "Microsoft" un təqdim etdiyi "MVP Award" mükafatının nə qədər dəyərli və nadir bir mükafat olmasından xəbər verir.

Məlumat üçün onu da bildirək ki, MVP-lər dünyanın 90-dan çox ölkəsində yaşayır, təqribən 40 dildə danışırlar. Onlar tərəfindən hər il 10 milyondan artıq sual cavablandırılır. MVP-lər təcrübələrini "Microsoft"un 90-a yaxın texnologiyası üzrə bölüşürlər.

Bu mükafat bir il ərzində davam edir. Bu müddət ərzində "MVP Award"  mükafatına layiq görülən hər bir kəs "Microsoft"un MVP-ləri adlandırılır.

Y.ƏLİYEV,
"Azərbaycan müəllimi"