6 İyun 2014 - №21

"Sənətkar"  jurnalının ikinci nömrəsi çap olunub

Təhsil Nazirliyinin "Sənətkar"  rüblük elmi-pedaqoji, metodik jurnalının builki 2-ci nömrəsi çapdan çıxıb. Nömrənin ilk səhifələrində  ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 91-ci ildönümü münasibəti ilə şagirdlər arasında "Heydər Əliyev məktəblilərin gözü ilə" mövzusunda keçirilmiş inşa müsabiqəsi  və müsabiqə qaliblərinin mükafatlandırılması haqqında məlumat, müsabiqənin  ilk peşə-ixtisas təhsili müəssisələrindən olan qaliblərinin yazıları yer almışdır.

Jurnalın "Mütəxəssis sözü" rubrikası altında  TPİ-nin şöbə müdiri, əməkdar müəllim Rəsul Əsgərov və TPİ-nin əməkdaşı Malik Qurbanovun "Sənətkar hazırlığı  Dövlət Strategiyasının tələblərinə cavab verməlidir" sərlövhəli  məqalələri verilmişdir. Pedaqogika üzrə fəlsəfə doktoru, dosent Şahrza Ağayevin "Təhsilin inkişafı üzrə Dövlət Strategiyasında əsas istiqamətlər və qarşıda duran vəzifələr" mövzusunda yazısı, eləcə də  pedaqogika üzrə fəlsəfə doktoru, dosent Elxan Bəylərov və 12 nömrəli Bakı Peşə Liseyinin tədris işləri üzrə direktor müavini Şahin Bəylərovun "Peşə seçimində istedad amili", TPİ-nin əməkdaşı Bəyimxanım Məmmədovanın "Orta ixtisas təhsilində məzmun anlayışı" və b.  yazılar da həmin rubrikada təqdim olunmuşdur.

Jurnalın daimi rubrikalarından olan "Müəllimə kömək"də isə  aprel-iyun nömrəsində   təhsil müəssisələrində psixoloji  xidmətin, təlim-tərbiyə işində monitorinq və proqnozlaşdırmanın təşkilinə, metodika və iş təcrübəsinə aid yazılara geniş yer verilmişdir.

Yusif ƏLİYEV,
"Azərbaycan müəllimi"