20 İyun 2014 - №23

Milli Qurtuluş Günü münasibətilə konfrans keçirilib

İyunun 13-də Sumqayıt Dövlət Universitetində  Azərbaycan Milli Kitabxanası və SDU-nun təşəbbüsü ilə 15 iyun - Milli Qurtuluş Günü münasibəti ilə "Ulu öndər Heydər Əliyevin Azərbaycan Respublikasının Milli Kitabxanasına hədiyyə etdiyi şəxsi kitabları tələbələrin gözündə" adlı sərgi-konfrans keçirildi.

Əvvəlcə iştirakçılar ümummilli lider Heydər Əliyevin  universitetin foyesində ucaldılan büstü önünə gül dəstələri düzərək onun əziz xatirəsinə dərin ehtiramlarını bildirdilər.

Ulu öndər Heydər Əliyevin Azərbaycan Respublikasının Milli Kitabxanasına hədiyyə etdiyi şəxsi kitablarına baxış keçirildikdən sonra tədbir akt zalında davam etdirildi.

Konfrans  Milli Qurtuluş Gününə həsr edilmiş videoçarxın nümayişi ilə başladı.

Tədbiri giriş sözü ilə SDU-nun rektoru Elxan Hüseynov açaraq  Milli Qurtuluş Gününə həsr olunmuş tədbirin keçirilməsində əsas məqsədin gənc nəslin təlim-tərbiyəsində ulu öndər Heydər Əliyevin müdrik fikir və kəlamlarını əyani surətdə nümayiş etdirmək, ümummilli liderimizin xalqımızın milli-mənəvi dəyərlərinə göstərdiyi böyük qayğının əhəmiyyətini aşılamaqdan ibarət olduğunu söylədi. Rektor Milli Qurtuluş Gününün tarixi əhəmiyyətindən söz açaraq qeyd etdi ki, məhz 21 il bundan öncə xalqımızın ümummilli lideri Heydər Əliyevin hakimiyyətə qayıdışı ilə ölkənin parçalanmaq və məhv olmaq təhlükəsindən, iqtisadi tənəzzüldən hifz edildiyini, bu tarixi günün xalqımızın taleyində dönüş mərhələsi olduğunu bildirdi. Vurğulandı  ki, hələ Azərbaycanda ilk dəfə 1969-1982-ci illərdə hakimiyyətdə olan ulu öndər Azərbaycan xalqını zamanın ən çətin sınaqlarından çıxararaq, ölkənin iqtisadi, siyasi və mədəni tərəqqisinə nail olmuş, geniş vüsət alan inkişaf proseslərinə təkan vermişdir.

Azərbaycan ikinci dəfə müstəqillik qazandıqdan sonra xalqının  çağırışına səs verən Heydər Əliyev 1993-cü il iyunun 9-da Naxçıvandan Bakıya gəldi. Ulu öndərin bu qayıdışı Vətənin xilası, xalqın qurtuluşu oldu.

İyunun 15-də Heydər Əliyev Azərbaycan Respublikası Milli Məclisinin sədri seçildi. Məhz həmin  gün tariximizə Milli Qurtuluş Günü kimi daxil olmuşdur. Həmin il oktyabrın 3-də Heydər Əliyev Azərbaycan xalqının böyük istək və sevgisilə  Prezident seçildi.

Rektor əminliklə vurğuladı ki, bütün türk dünyasının böyük oğlu Heydər Əliyevin əziz xatirəsi qədirbilən Azərbaycan xalqının yaddaşında əbədi yaşayacaqdır.

Milli Qurtuluş Gününə həsr olunmuş tədbirdə çıxış edən Azərbaycan Milli Kitabxanasının direktoru Kərim Tahirov ulu öndərin Milli Kitabxanaya gəlişini və kitabxanadakı çıxışlarını xatırlatdı: "Mən indi kitabxanaya xeyli kitab bağışladım. Güman edirəm ki, bunlar fondda öz yerini tutacaqdır. Zənnimcə, gələcəkdə bu təşəbbüs davam edə bilər". Doğrudan da xalqımızın böyük oğlunun bu dahiyanə çağırışı cavabsız qalmadı. Onun çağırışına səs verən görkəmli alimlərimiz və ziyalılarımız Milli Kitabxanaya öz şəxsi kitabxanalarından xeyli miqdarda kitablar bağışladılar. Fəxr edirəm ki, Milli Kitabxanamızda Heydər Əliyev  kimi dahi liderin hədiyyə etdiyi şəxsi kitabları yer almışdır.

Professor Tahir Kərimov fikrini Heydər Əliyevin müdrik kəlamı ilə yekunlaşdırdı: "Kitabxana xalq, millət üçün, cəmiyyət üçün müqəddəs bir yer, mənəviyyat, bilik, zəka mənbəyidir".

Mətbuat xidməti

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL