20 İyun 2014 - №23

Ən yaxşı müəllimlərimiz

Minayə NƏBBAQİ,
Bərdə şəhər 5 nömrəli tam orta məktəbin tarix müəllimi

1955-ci ildə Bərdə rayonunda anadan olub. 1976-cı ildə Azərbaycan Dövlət Universitetinin (indiki BDU) tarix fakültəsini bitirib. 1982-ci ildən Bərdə şəhər 5 nömrəli tam orta məktəbdə tarix müəllimi, 1984-cü ildən isə həmin məktəbdə tədris işləri üzrə direktor müavini vəzifəsində çalışır. 2000-ci ildə Azərbaycan Respublikası Prezidentinin sərəncamı ilə "Əməkdar müəllim" fəxri adına layiq görülüb. 2009-cu ildə "Ən yaxşı müəllim" müsabiqəsinin qalibi olub. Çalışdığı 5 nömrəli tam orta məktəbdə nümunəvi tarix kabineti yaradıb. Bir neçə "açıq dərs"i Azərbaycan Dövlət Televiziyasında, bir "açıq dərs"i ilə Türkiyə Cümhuriyyətinin TRT kanalında yayımlanan "Biz Türküstan elləriyik" verilişində nümayiş etdirilib. Azərbaycan Kütləvi İnformasiya Vasitələri İşçiləri Həmkarlar İttifaqı Rəyasət Heyətinin qərarı ilə "Qızıl qələm" və "Azərbaycan bayrağı" media mükafatı laureatı adını alıb. Təhsil prosesində yeni təlim metodlarına və İKT-dən istifadəyə üstünlük verir. Şagirdləri TQDK-nın keçirdiyi qəbul imtahanlarında yüksək nəticələr əldə ediblər.

Püstə MEHDİYEVA,
Bərdə şəhər akademik Zərifə Əliyeva adına
texniki fənlər təmayüllü məktəb-liseyin ibtidai sinif müəllimi

1961-ci ildə Bərdə rayonunda anadan olub. Şuşa Beynəlmiləl Pedaqoji Məktəbini və Gəncə Dövlət Universitetini bitirib.

Gündəlik dərslərində fəal təlim, yeni təlim üsullarından, yeni təlim texnologiyalarından bacarıqla istifadə edir. 2010-cu ildə "Ən yaxşı müəllim" müsabiqəsinin qalibi olub. 2011-ci ildə Azərbaycan Jurnalistləri Həmkarlar İttifaqı Rəyasət Heyətinin qərarı ilə "Xan qızı Natəvan" mükafatına, 2012-ci ildə isə Azərbaycan Respublikası "Təhsil" Mərkəzinin "XXI əsrin ziyalısı" fəxri diplomuna layiq görülüb. 2012-ci ilin iyun ayında "Elektron təhsil" Respublika müsabiqəsində  "İbtidai təhsildə  İKT-dən istifadə üzrə  ən yaxşı metodika" nominasiyası  üzrə   I yeri  tutub.

Rəna HƏSƏNOVA,
Bərdə şəhər akademik  Zərifə Əliyeva adına
texniki fənlər təmayüllü məktəb-liseyin coğrafiya müəllimi

1973-cü ildə Bərdə rayonunda anadan olub. 1997-ci ildə N.Tusi adına ADPU-nun coğrafiya fakültəsinin  coğrafiya, əlavə turizm şöbəsini fərqlənmə diplomu ilə  bitirib. Pedaqoji fəaliyyətə 1997-ci ildə Bakı şəhərindəki 240 nömrəli tam orta  məktəbdə başlayıb. 2006-cı ildən akademik Zərifə Əliyeva adına Bərdə şəhər texniki fənlər təmayüllü məktəb-liseydə coğrafiya müəllimi işləyir. 2004-cü ildə Azərbaycan Respublikasının Prezidenti  İlham Əliyevin sərəncamı ilə "Əməkdar müəllim " fəxri adına layiq görülüb. Azərbaycan müəllimlərinin XIII  qurultayının iştirakçısıdır. 2008-2009-cu tədris ilində keçirilən  "Ən yaxşı müəllim"  müsabiqəsinin qalibidir. Bir çox seminar və treninqlərdə iştirakına görə sertifikatlar alıb. Dövri mətbuatda bir çox məqalələri dərc olunub. 2013-cü ildə nəşr olunmuş "Coğrafiyadan məsələlər" kitabının müəllifidir. Abituriyentlər üçün nəzərdə tutulan bu kitab coğrafiya fənnində istifadə olunan məsələlərdən ibarətdir. Vəsait yeni tədris proqramları və dərsliklər əsasında hazırlanıb.

Flora ƏLİYEVA,
Bərdə şəhər akademik Zərifə Əliyeva adına
texniki fənlər təmayüllü  məktəb-liseyin  ibtidai sinif müəllimi

1970-ci  ildə  Gəncə şəhərində anadan olub. Azərbaycan Kənd Təsərrüfatı Akademiyasını  və Gəncə Dövlət Universitetini bitirib.

Pedaqoji fəaliyyətə 1996-cı ildə Bərdə şəhər 3 nömrəli tam orta məktəbdə başlayıb. 2004-cü ildə qabaqcıl müəllim kimi akademik Zərifə Əliyeva adına texniki fənlər təmayüllü məktəb-liseyə dəvət olunub. Təhsil sistemində aparılan islahatlarda yaxından iştirak edir. Bir çox treninq və layihələrdə fəal iştirak edərək sertifikatlar alıb. 2010-2011-ci tədris ilində keçirilən "Ən yaxşı müəllim" müsabiqəsinin qalibidir. 2012-ci ildə Təhsil Nazirliyinin Qiymətləndirmə Monitorinqinin işçi qrupunun üzvü olub. Azərbaycan dili "Qiymətləndirmə vasitələri " adlı dərs vəsaitinin müəllifidir. Azərbaycan müəllimlərinin XIV qurultayının iştirakçısıdır.

Nərgiz HƏSƏNOVA,
Bərdə şəhər 8 nömrəli tam orta məktəbin ibtidai sinif müəllimi

1975-ci ildə anadan olub. 1997-ci ildə Gəncə Dövlət Universitetinin pedaqogika və metodika fakültəsini bitirib. Dəfələrlə rayon səviyyəsində "açıq dərs"ləri keçirilib. 2010-cu ildə çapdan çıxan "Təlim məqsədlərinə aid didaktiv materiallar" kitabının müəllifidir. 2011-ci ildə "Ən yaxşı müəllim" müsabiqəsinin qalibi olub. 2011-ci ildə möhtərəm Prezidentimiz İlham Əliyevin sərəncamı ilə "Əməkdar müəllim" fəxri adına layiq görülüb. I sinif riyaziyyat dərsliyində məsləhətçi müəllim və "Müəllim üçün vəsait" kitabının həmmüəllifidir. Respublikanın müxtəlif şəhər və rayonlarında  keçirilən kurikulum kurslarında  iştirakçı olub. Qabaqcıl təcrübəsi respublikada yayılıb.

Hazırladı: Niyazi RƏHİMOV,  "Azərbaycan müəllimi"

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL