4 İyul 2014 - №25

Məzunların buraxılış gecəsi keçirilib

Böyütmək üçün seçin İyulun 1-də Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universitetində 2013-2014-cü tədris ili  məzunlarının təntənəli buraxılış gecəsi keçirilib.

Mərasim başlanmazdan əvvəl rektorluğun, ictimai təşkilatların, professor-müəllim heyəti və tələbə fəallarının, habelə nazirlik, komitə, idarə və müəssisələrin nümayəndələri xalqımızın ümummilli lideri Heydər Əliyevin universitetin həyətindəki abidəsi önünə əklil qoyub, xatirəsini ehtiramla yad edib.

Gecəni giriş sözü ilə universiteti bitirmiş məzunlardan Tural Əliyev və Fidan Babayeva açaraq, tədbir iştirakçılarını salamladılar.

Tədbirdə çıxış edən universitetin rektoru, Milli Məclisin deputatı, professor Gülçöhrə Məmmədova qeyd etdi ki, bu gün zəngin elm və təhsil ənənələrinə malik olan universitetin həyatında 39-cu belə bir xoş, əlamətdar gündür ki, məzunlarımızın təntənəli buraxılış gecəsinə toplaşmışıq. Başa vurduğumuz tədris ilində universitetin bakalavr və magistr pillələrini 23 ixtisas üzrə 1193 tələbə bitirib. Onlardan 108 nəfəri xarici ölkə vətəndaşıdır. Təhsilin bakalavr və magistr pillələrində 55 nəfər tələbə isə fərqlənmə diplomuna layiq görülüb.

Rektor çıxışında ölkəmizdə gənclərə göstərilən dövlət qayğısından, rəhbərlik etdiyi ali təhsil müəssisəsinin qazandığı uğurlardan, habelə universitetin beynəlxalq əlaqələrinin ildən-ilə genişlənən rolundan söhbət açıb.

Əlamətdar gün münasibətilə məzunları təbrik edən Gülçöhrə Məmmədova onlara gələcək karyeralarını qurmaqda, öz istedad və qabiliyyətləri ilə vətənimizə, xalqımıza layiqli töhfələr verməkdə uğurlar arzulayıb.

Sonra söz Nazirlər Kabinetinin elm, mədəniyyət, xalq təhsili və sosial problemlər şöbəsinin müdiri, universitetin materiallar müqaviməti kafedrasının müdiri, professor İsmayıl Sadıqova verilib. O, əsası ulu öndər Heydər Əliyev tərəfindən qoyulmuş və onun layiqli davamçısı möhtərəm Prezidentimiz İlham Əliyevin bu gün uğurla davam etdirdiyi təhsil islahatlarından danışıb. Bu sahə ilə bağlı imzalanan sənədlərin əhəmiyyətini diqqətə çatdırıb.

İsmayıl Sadıqov çıxışının sonunda Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universitetini sabahın qurucularını hazırlayan elm-təhsil ocağı kimi dəyərləndirib. Burada ölkəmiz üçün çox vacib olan ixtisaslar üzrə mütəxəssislərin hazırlandığını vurğulayıb.  Bildirib ki, AMİU-nun builki məzunları da respublikamızda geniş vüsət alan tikinti, quruculuq və abadlıq işlərində fəal çalışacaqlar.

Tədbirdə çıxış edən Emin Quliyev, Afət Məmmədzadə məzun yoldaşları adından ölkəmizdə gənclərin təhsil almaları üçün yaradılan şəraitə görə ölkə rəhbərliyinə öz dərin minnətdarlıqlarını bildirib.

Mərasimdə Milli Məclisin deputatı Aydın Mirzəzadə, Milli Məclis Aparatının sosial qanunvericilik şöbəsinin müdiri, professor Adilə Abasova, "Azəryol Servis"ASC-nin sədri Cavid Qurbanov, Azərbaycan Memarlar İttifaqı İdarə Heyətinin sədri Elbəy Qasımzadə və başqaları da çıxış edərək məzunları təbrik edib, onlara ən xoş arzularını bildiriblər.

Tədbirdə universiteti əla qiymətlərlə bitirən və bu təhsil ocağının ictimai həyatında fəallıq göstərən məzunlara fərqlənmə diplomları, fəxri fərmanlar və hədiyyələr təqdim olunub.

Məzunların buraxılış gecəsi maraqlı konsert proqramı ilə davam etdirilib.

Mətbuat xidməti

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL