19 Sentyabr  2014 - №36

"Bilik Günü"ndə ilk dərslər vətənpərvərlik mövzusuna həsr olunub

Universitetdə "SABAH" qrupları fəaliyyətə başlayacaq

Böyütmək üçün şəkili seçinSentyabrın 15-də Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetində " Bilik Günü"nə həsr edilmiş tədbir keçirilib. Tədbir iştirakçıları əvvəlcə ulu öndər Heydər Əliyevin universitetdəki abidəsi önünə əklil və gül dəstələri qoyub, xatirəsinə hörmət və ehtiramlarını ifadə ediblər. Sonra  Azərbaycanın Dövlət himni səsləndirilib.

Toplantıda çıxış edən ADPU-nun rektoru, AMEA-nın müxbir üzvü, əməkdar elm xadimi, professor Yusif Məmmədov universitetin professor-müəllim heyətini və tələbə kollektivini yeni tədris ilinin başlanması münasibətilə təbrik edib.

Yeni dərs ilinin  ADPU-nun kollektivi üçün  bir sıra yeniliklərlə əlamətdar olduğunu, bu il universitetə bütövlükdə 2092 nəfər bakalavr, 340 nəfər isə  magistrant qəbul edildiyini bildirib. Qeyd olunub ki,  yeni tədris ilində ADPU-da riyaziyyat və informatika,  ibtidai təhsilin pedaqogikası və metodikası ixtisasları üzrə "SABAH" qrupları fəaliyyətə başlayacaq.

Y.Məmmədov yeni qəbul olan tələbələrə universitet haqqında məlumat verib, onları seçdikləri müəllimlik peşəsinə mükəmməl yiyələnməyi tövsiyə edib. Rektor xalqımızın böyük oğlu, ümummilli liderimiz Heydər Əliyevin strateji inkişaf konsepsiyasını  uğurla davam etdirən Azərbaycan Respublikasının Prezidenti möhtərəm cənab İlham Əliyevin elm və təhsilə göstərdiyi böyük qayğı və diqqəti xüsusi qeyd edib. Rektor vurğulayıb ki, Azərbaycan Prezidenti cənab İlham Əliyevin elm və təhsili ölkəmizin davamlı inkişaf strategiyasının prioritet istiqamətlərindən biri elan etməsi bu sahəni yüksək inkişaf yoluna çıxarıb.

Y.Məmmədov çıxışında son vaxtlar ölkəmizdə təhsil sahəsində islahatların yeni istiqamətdə aparılması və keyfiyyətcə yeni mərhələyə daxil olması ilə bağlı məqamlara geniş   yer verib. Təhsil Nazirliyinin 2014-2015-ci tədris ilində qəbul imtahanları zamanı  500-dən çox bal toplayan və ixtisas seçimi zamanı ilk olaraq müəllimlik ixtisasını seçən 300 abituriyentə  100 manat əlavə təqaüd verilməsi barədəki qərarını yüksək qiymətləndirib, bunun keyfiyyətli müəllim kadrlarının hazırlanmasına müsbət təsir göstərəcəyinə ümid etdiyini deyib.

Tədbirdə çıxış edən tarix fakültəsinin dekanı, professor Oqtay Sultanov ADPU-nun kollektivini və tələbələri, xüsusilə də bu il ADPU-ya qəbul olmuş I kurs tələbələrini və onların valideynlərini təbrik edib, tələbələrə ali təhsil illərində yüksək intellekt səviyyəsinə malik vətənpərvər və milli ruhlu pedaqoji kadrlar kimi yetişməyi arzulayıb.

Mənsur İBRAHİMLİ,
ADPU-nun Mətbuat və informasiya şöbəsinin müdiri

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL