26 Sentyabr 2014 - №37

Bakıdakı 23 nömrəli məktəbdə "Ağıllı tədris otağı" açılıb

Böyütmək üçün şəkili seçinBakıdakı 23 nömrəli tam orta məktəbdə "Ağıllı tədris otağı" layihəsi çərçivəsində İKT avadanlıqları ilə təmin olunmuş tədris otağının açılış mərasimi keçirildi. Mərasimdə təhsil nazirinin müavini Ceyhun Bayramov, Koreyanın Azərbaycandakı fövqəladə və səlahiyyətli səfiri Çoi Suk-in və Koreya Respublikasının "SK Telekom" şirkətinin və KİV  nümayəndələri iştirak edirdi. Qeyd edək ki, 23 nömrəli tam orta məktəbdə yaradılmış tədris otağı 30 planşet, 1 proyektor, 1 desktop server və 1 noutbukla təchiz olunub. "Ağıllı tədris otağı"nda dərs deyən müəllimlər "Microsoft Azərbaycan" şirkəti tərəfindən "1 şagird: 1 kompüter" modeli üzrə təlimdən keçib. "Microsoft Azərbaycan" şirkəti layihə çərçivəsində təqdim olunan avadanlıqları müvafiq proqramlarla da təmin edib. Bununla yanaşı, Təhsil Nazirliyi tərəfindən təqdim olunmuş elektron versiya əsasında 6-cı sinif şagirdləri üçün nümunə kimi ingilis dili rəqəmsal dərsliyi və elektron məzmun hazırlanıb.

Tədbiri giriş sözü ilə açan məktəbin direktoru Yuliya Kərimova yeni tədris otağının yaradılmasının təhsil müəssisəsinin həyatında əlamətdar hadisə olduğunu dedi. Layihədə əməyi keçən hər kəsə minnətdarlığını bildirən direktor layihədən maksimum dərəcədə faydalanacaqlarını nəzərə çatdırdı.

Tədbirdə çıxış edən təhsil nazirinin müavini Ceyhun Bayramov mərasim iştirakçılarını salamlayaraq Təhsil Nazirliyi adından layihəni ölkəmizdə reallaşdıran "SK Telekom" şirkətinə və Sunqşin Universitetinə təşəkkürünü bildirdi.  Qeyd edildi ki, təhsilin keyfiyyətinin yüksəldilməsi məqsədi ilə müasir texnologiyalara əsaslanan infrastruktura malik təhsil sisteminin yaradılması mühüm əhəmiyyət daşıyır.

Koreyanın ölkəmizdəki səfiri Çoi Suk-in layihənin əhəmiyyətindən danışdı. Qarşılıqlı əməkdaşlığa verdiyi dəstəyə görə Azərbaycan Respublikasının Təhsil Nazirliyinə minnətdarlığını bildirdi.

Sonra iştirakçılar "Ağıllı tədris otağı"nda məktəbin müəllimi Vəfa Zeynalovanın 6-cı sinif şagirdlərinə  keçdiyi dərsi izlədilər.

Niyazi RƏHİMOV,
"Azərbaycan müəllimi"