26 Sentyabr 2014 - №37

Təhsil Problemləri İnstitutunda mentorlara sertifikat verildi

Böyütmək üçün şəkili seçin  Sentyabrın 24-də Azərbaycan Respublikasının Təhsil Problemləri İnstitutunda "Fənn kurikulumlarının tətbiqi ilə bağlı sorğuların və müşahidələrin aparılması" və "Tədris keyfiyyətinin yüksəldilməsi üçün mentorluq sisteminin yaradılması" mövzusunda Təhsil Nazirliyinin nümayəndələrinin və pedaqoji ictimaiyyətin iştirakı ilə tədbir keçirildi. Tədbiri giriş sözü ilə Təhsil Problemləri İnstitutunun direktoru, hüquq üzrə fəlsəfə doktoru Qulu Novruzov açaraq bu layihələrin tədris prosesindəki tətbiqinin əhəmiyyətini qeyd etdi.

Təhsil Nazirliyinin Təhsilin keyfiyyətinin qiymətləndirilməsi sektorunun rəhbəri Emin Əmrullayev və Təhsil Nazirliyinin İnformasiya şöbəsinin müdir müavini, QHT və KİV-lə iş sektorunun rəhbəri Cəsarət Valehov pedaqoji ictimaiyyətin təhsil problemləri ilə bağlı tədqiqatlara cəlb olunmasının təhsilin inkişafındakı əhəmiyyətindən danışdılar.

Təhsil Nazirliyinin Milli Qiymətləndirmə üzrə məsləhətçisi Afaq Əliyeva təhsil nazirinin 11 oktyabr 2013-cü il tarixli əmri ilə "İctimai təşəbbüslərin dəstəklənməsi" adlı layihə müsabiqəsində qalib olan mövzuların tədqiqatının yekunları haqqında məruzə etdi. Qırxa yaxın mentorun yüksək səviyyədə yetişdirilməsi haqqında məlumat verildi. Tədbirdə iştirak edən mentorlara sertifikat təqdim edildi.

Könül NƏHMƏTOVA,
foto Rəşad ZİYADOVUNDUR,