24 Oktyabr 2014 - №41

Azərbaycan Dillər Universitetində anlaşma memorandumu imzalandı

Böyütmək üçün şəkili seçinOktyabrın 17-də Azərbaycan Dillər Universitetinin rektoru, Milli Məclisin deputatı, professor Səməd Seyidov Böyük Britaniyanın Oksbric Təhsil Xidmətlərinin direktoru Con Florey və "Pearson" şirkətinin ölkədəki nümayəndəliyinin regional direktoru Nailə Rzayeva ilə görüşdü.

Qonaqları salamlayan rektor, professor Səməd Seyidov Böyük Britaniya ilə Azərbaycan arasında bütün sahələrdə, o cümlədən təhsil sahəsində əlaqələrin inkişaf etdiyini bildirdi. ADU-nun beynəlxalq əlaqələrindən danışan rektor Esseks Universiteti ilə əlaqələrin mövcudluğuna diqqət çəkərək Böyük Britaniya universitetləri ilə əlaqələrin yüksək əməkdaşlıq səviyyəsində olduğunu və getdikcə inkişaf etdiyini bildirdi. Beynəlxalq əməkdaşlığın inkişafına ADU-nun xüsusi önəm verdiyini deyən rektor bu əlaqələrin tələbələr üçün böyük əhəmiyyəti olduğunu dedi.  ADU-nun bütün fakültələrinin beynəlxalq əməkdaşlıqdan bəhrələndiyi qeyd edildi. Rektor Səməd Seyidov, həmçinin, Azərbaycan Respublikasının Təhsil Nazirliyinin Azərbaycan təhsil sisteminin inkişafı üçün gördüyü işləri yüksək dəyərləndirdi. O, dövlətin bu sahəyə xüsusi qayğısından söz açaraq Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Azərbaycan gənclərinin xaricdə təhsili ilə bağlı sərəncamının bu istiqamətdə mühüm addım olduğunu vurğuladı. ADU-nun nəzdində fəaliyyət göstərən Dil xidmətləri mərkəzinin həyata keçirdiyi yeni ideyalar haqqında da qonağa məlumat verdi.

Səmimi qəbula görə təşəkkür edən Oksbric Təhsil Xidmətlərinin direktoru Con Florey Azərbaycan və Böyük Britaniya arasında əlaqələrin inkişafından məmnunluğunu dilə gətirərək bu əməkdaşlığın davam etməsinin hər iki ölkə üçün əhəmiyyətli olduğundan söz açdı. Oksbric Təhsil Xidmətlərinin fəaliyyətindən və təklif etdiyi proqramlardan danışan direktor  təmsil etdiyi təhsil ocağı ilə ADU arasındakı gələcək əməkdaşlığın qurulmasından məmnunluğunu ifadə etdi. Görüşdən sonra tərəflər  arasında anlaşma memorandumu imzalandı.

İctimaiyyətlə əlaqələr Departamenti

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL