24 Oktyabr 2014 - №41

Gəncə Dövlət Universitetində konfrans keçirilib

Böyütmək üçün şəkili seçinGəncə Dövlət Universitetində Dövlət Müstəqilliyinin 23-cü ildönümünə həsr olunmuş konfrans keçirilib.

Konfransı giriş sözü ilə açan universitetin tədris işləri üzrə prorektoru Fəxrəddin Məmmədov 1918-ci ildə əldə edilmiş dövlət müstəqilliyinə Qızıl Ordunun hücumları nəticəsində son qoyulduğunu və  XX əsrin sonlarında Azərbaycan dövlətinin ikinci dəfə müstəqillik qazandığını vurğulayıb.  Sonra 1991-ci ilin 18 oktyabrında respublika Ali Sovetində müstəqillik aktının qəbul olunduğunu bildirib. Qeyd olunub ki, hakimiyyət uğrunda mübarizə aparan daxili və xarici qüvvələrin müdaxiləsi nəticəsində Azərbaycan dövlət müstəqilliyini itirmək təhlükəsi qarşısında qalmışdı. Xalqın təkidli tələbi ilə ulu öndər Heydər Əliyevin yenidən hakimiyyətə qayıtması ölkəni bu təhlükədən xilas etdi.

Konfransda Azərbaycan tarixi kafedrasının dosenti Cavid Bağırzadə  "Müstəqil dövlətçiliyimizin qurulmasında ümummilli lider Heydər Əliyevin tarixi xidmətləri", ümumi tarix kafedrasının dosent əvəzi Etibar Musayev "18 oktyabrın Azərbaycan tarixində yeri", Azərbaycan tarixi kafedrasının baş müəllimi Eldar Mehdiyev "Davamlı siyasi və iqtisadi inkişafımız müstəqilliyimizin qarantıdır" mövzularında çıxış  ediblər.

Şakir CƏFƏROV,
"Azərbaycan müəllimi"