21 Noyabr 2014 - №45

Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetində "Elm günləri" başa çatıb

Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetində (ADİU) Ümumdünya Elm Günü çərçivəsində keçirilən "Elm günləri" başa çatıb.

ADİU-dan AzərTAc-a bildiriblər ki, yekun tədbirdə bu ali məktəbin rektoru, professor Ədalət Muradov üç gün davam edən mərasimlərdə qarşıya qoyulan məqsədə nail olunduğunu söyləyib. Bildirib ki, İqtisad Universitetində elmi tədqiqatların aparılması üçün potensial var.

Tədbirdə Milli Məclisin iqtisadi siyasət komitəsinin sədri, akademik Ziyad Səmədzadə iqtisad elminin Azərbaycan cəmiyyətinin inkişafındakı rolundan danışıb. Bildirib ki, ölkəmizdə iqtisadiyyatı qloballaşan dünyada tələb və təkliflərə adekvat siyasət yürüdülür. "Hər bir iqtisadçı alimin fikri öyrənilməlidir", deyən Z. Səmədzadə, bu baxımdan ADİU-da keçirilən "Elm günləri"nin əhəmiyyətini xüsusi qeyd edib.

Kulturoloq,  professor  Fuad  Məmmədov  çıxışında iqtisadiyyatın  mədəniyyətlə  bağlı  olduğunu  bildirərək, "Elm  günləri"  çərçivəsində  təşkil  olunan  tədbirlərin  ali  təhsil  ocağının  elm  mərkəzinə  çevrilməsində  böyük  rol  oynayacağını  söyləyib.

Kanadanın Vaterloo Universitetinin riyazi biznes və mühasibat proqramının direktoru, ADİU-nun keçmiş əməkdaşı İlham Axundov elmin kapitala çevrilməsi yollarından danışıb. Riyaziyyat və biznesi birləşdirməyi bacaran azsaylı alimlərdən olan İ.Axundov 15 ildir çalışdığı Vaterloo Universitetində əldə etdiyi təcrübəsini professor və müəllim heyəti ilə bölüşüb.

Tədbirdə ADİU-nun dosenti Həmid Həmidov "Neyro-linqvistik Proqramlaşdırma" mövzusunda məruzə edib. H.Həmidov NLP-nin müasir biznes mühitində faydalılığı, danışıqların aparılması zamanı qarşı tərəfin psixoloji durumunu analiz etmək və inandırmaq texnologiyası, yaddaşın gücləndirilməsi texnikası və s. haqqında tədbir iştirakçılarına məlumat verib.

Qeyd edək ki, ADİU-da Ümumdünya Elm Günü çərçivəsində ilk dəfə olaraq "Elm günləri" keçirilib. Üç gün ərzində bu ali təhsil müəssisəsində simpozium, seminar, "dəyirmi masa", təlim, ustad dərsləri, tanınmış alimlərlə görüş və elmi mühazirələr təşkil olunub.

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL