21 Noyabr 2014 - №45

Asiya İnkişaf Bankının nümayəndələri ilə görüş

Təhsil Nazirliyinin təşəbbüsü ilə noyabrın 19-da 2014-cü il tarixdə Asiya İnkişaf Bankının (AİB) nümayəndə heyəti - AİB-in Mərkəzi və Qərbi Asiya departamentinin təhsil üzrə baş mütəxəssisi Cazira Asanova, Regional İnkişaf Departamenti direktorunun müşaviri, Təhsil Komitəsinin rəhbəri Yuko Sarvi və Azərbaycan Nümayəndəliyinin məsul işçisi Nail Vəliyev Bakı Pedaqoji Kadrların İxtisasartırma və Yenidənhazırlanma İnstitutunda olmuşlar.

BPKİYİ-nin rektoru, professor Asəf Zamanov qonaqları salamlayaraq onlara institutun tarixi, strukturu, fəaliyyət istiqamətləri, o cümlədən ixtisasartırma və yenidənhazırlanma fakültələri, beynəlxalq əlaqələr, keyfiyyətin təminatı şöbələrinin fəaliyyəti barədə geniş məlumat verdi. Asiya İnkişaf Bankının Azərbaycanda fəaliyyətə başlamasının 15 illiyi münasibətilə  nümayəndə heyətini təbrik etdi.

Xanım Cazira Asanova Asiya İnkişaf Bankının Azərbaycanda nəqliyyat, su təchizatı, energetika, biznes sektorunda gördüyü işlər və layihələr haqqında məlumat verdi. AİB-in Mərkəzi və Qərbi Asiyada həyata keçirdiyi təhsil layihələri, onların mahiyyət və məzmunu, tətbiq formaları, səmərliliyi və nəticələrindən bəhs etdi. Asiya İnkişaf Bankının təhsil sektoru ilə əməkdaşlığı çərçivəsində Azərbaycan Respublikasında həyata keçirilməsi nəzərdə tutulan təhsil layihələri barədə fikirlərini söylədi.

Cənab Yuko Sarvi təmsil etdiyi təşkilatın dünyanın müxtəlif ölkələrində həyata keçirdiyi təhsil layihələri və proqramlarından söz açaraq, bu layihələrin tətbiqi zamanı ölkənin təhsil ənənə və xüsusiyyətlərinin nəzərə alınmasından, yeniliklərin tətbiqi zamanı qarşıya çıxan problemlərdən bəhs etdi.

İxtisasartırma və yenidənhazırlanma təhsilinin təşkili, tədris resursları, müxtəlif beynəlxalq təşkilatlarla əməkdaşlıq barədə qonaqları maraqlandıran suallar institutun rektoru, həmçinin mütəxəssisləri tərəfindən ətraflı cavablandırıldı.

Səmərəli müzakirələrin sonunda qonaqlar institutumuzla tanışlıqdan, elm və  təhsil sahəsində görülən önəmli işlərin nəticələrindən məmnunluq ifadə edərək, gələcəkdə Asiya İnkişaf Bankının Azərbaycanda həyata keçirəcəyi təhsil layihələrində Bakı Pedaqoji Kadrların İxtisasartırma və Yenidənhazırlanma İnstitutu ilə birgə əməkdaşlıq imkanlarının yaranmasının mümkünlüyünü və əhəmiyyətini qeyd etdilər. Beynəlxalq layihələrdə iştirak, elmi və elmi-praktik konfransların təşkili təcrübəsinin gələcəkdə bu əməkdaşlığın səmərəliliyi üçün yardımçı olacağını xüsusi vurğuladılar.

Nümayəndə heyəti institutun Heydər Əliyev muzey-lektoriyası, Beynəlxalq əlaqələr şöbəsi, tədris otaqları, kompüter mərkəzləri ilə tanış oldular və səmimi qəbula görə rektor, professor Asəf Zamanova təşəkkürlərini bildirdilər.

Mətbuat xidməti

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL