21 Noyabr 2014 - №45

Qaxda "Elektron təhsil" müsabiqəsinə  müəllimlər həvəslə qoşulublar

Rayon təhsil şöbəsinin metodisti Leyla Rzayeva tərəfindən verilən məlumata görə,   Təhsil Nazirliyinin əmri ilə keçirilən "Elektron təhsil" müsabiqəsinə məktəblərin müəllimləri böyük həvəslə qoşulublar. Məktəblərdə keçirilən "açıq dərs"lərdə, elmi-nəzəri və elmi-praktik konfranslarda müəllimlərin təlim prosesində informasiya texnologiyalarından və təlim resurslarından istifadənin şagirdlərin yaradıcılıq potensialının formalaşmasında rolu və bunun fəaliyyətdə reallaşdırılması istiqamətləri təhlil edilib. Şagirdlərə dövlətə, vətənə hörmət və məhəbbət hissinin təbliği məqsədi ilə "Bayrağımız qürurumuzdur", "Mənim ana dilim, mənim kimliyim..."  mövzusunda rayon məktəblərində inşa, rəsm və şeir müsabiqələri keçirilib. Azərbaycan Respublikası Dövlət Sərhəd Xidmətinin sərhədlərimizin müqəddəsliyinin təbliği baxımından "Sərhədlərimizin keşiyində" adlı inşa müsabiqəsində 30 tam orta məktəbin 41 şagirdi iştirak edib.

"Narkotik vasitələrin, psixotrop maddələrin və onların prekursorlarının qanunsuz dövriyyəsi və narkomanlığa qarşı mübarizə"yə dair rayon təhsil şöbəsinin tədbirlər planına əsasən  məktəblərdə "Narkomaniya - ağ ölüm", "Narkomaniya  əsrin bəlasıdır" mövzularında "dəyirmi masa"lar , "Sağlam həyat tərzi üçün səfərbər olaq" adlı elmi - praktik konfrans keçirilib.

Məktəblərdə fənn aylıqlarının keçirilməsi və bu sahədə ən yaxşı məktəbin müəyyən edilməsi Qaxda bir ənənəyə çevrilib.

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL