26 Dekabr 2014 - №50

Müasir tərbiyə sisteminin vəziyyətinə həsr olunmuş konfrans

19-20 dekabr 2014-cü il tarixində Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunda "Müasir tərbiyə sisteminin vəziyyəti: axtarışlar, problemlər, təkliflər" mövzusunda Respublika konfransı keçirilib.

Əvvəlcə konfrans iştirakçıları və qonaqlar institutun nəzdində fəaliyyət göstərən Heydər Əliyev Mərkəzini ziyarət ediblər, ulu öndərin büstü önünə əklil qoyulub.

Konfransın plenar iclasını Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunun tədris işləri üzrə prorektoru Razim Məmmədov açaraq mövzunun aktuallığından, müasir tərbiyə sisteminin vəziyyətinə həsr olunmuş məruzələrin müzakirəsinin əhəmiyyətindən danışıb.

Konfransın bölmə iclaslarında Azərbaycan Müəllimlər İnstitutu və onun bütün filiallarının, eləcə də, bir xarici ölkə,  Bakı və Sumqayıt şəhərlərində fəaliyyət göstərən 20-yə yaxın orta ümumtəhsil və ali məktəbin nümayəndələrindən ibarət olmaqla, ümumilikdə 160-a yaxın alim, pedaqoq və gənc tədqiqatçının məruzələrinin dinlənilməsi nəzərdə tutulur.

Plenar iclasda Azərbaycan Respublikasının Təhsil Nazirliyinin Elm və ali təhsil şöbəsinin sektor müdiri Sülhəddin Gözəlov "Gənclərin milli ruhda tərbiyəsində təhsilin rolunun yüksəldilməsi" mövzusunda çıxış edib.

Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetinin tərbiyə işləri üzrə prorektoru Rafiq Baxşəliyev, Azərbaycan Təhsil Şurasının sədri Əjdər Ağayev, ibtidai və məktəbəqədər təhsilin metodikası kafedrasının müdiri, AMİ YAP təşkilatının sədri Mircəfər Həsənov müasir şəraitdə tələbələrin dəyərlər sisteminin, milli mənlik şüurunun formalaşmasının tərbiyə işinin başlıca məqsədi kimi qarşıda durmasından, taleyüklü hədəflərə, strateji məqsədlərə çatmaq üçün təhsil sisteminin bütün pillələrində müəllimlərin bilik, bacarıq və peşəkarlıq qabiliyyətləri, səriştəlilik səviyyəsinin yeni tələblərə uyğun yüksəldilməsindən danışıblar.

İnstitutun psixologiya kafedrasının müdiri, dosent Nurəngiz Rzayeva "Tələbələrin dəyərlər sisteminin formalaşması tərbiyə prosesinin başlıca funksiyası kimi" mövzusunda məruzə edib.

Sonra konfrans öz işini bölmə iclaslarında davam etdirib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL