28 Fevral 2015 - №08

"Yaddaşların Xocalı ağrısı" mövzusunda konfrans

Böyütmək üçün seçinBakı Pedaqoji Kadrların İxtisasartırma və Yenidənhazırlanma İnstitutunda Xocalı soyqırımının 23-cü ildönümünə həsr olunmuş "Yaddaşların Xocalı ağrısı" mövzusunda elmi-praktik konfrans keçirildi. Əvvəlcə tədbir iştirakçıları anım gününə həsr olunmuş fotosərgi ilə tanış oldular. Sonra faciə qurbanlarının xatirəsi bir dəqiqəlik sükutla yad edildi.

İnstitutun professor-müəllim heyətinin, Gənclər Təşkilatının, ictimaiyyət nümayəndələrinin, tələbələrin, həmçinin KİV nümayəndələrinin də iştirak etdikləri tədbiri rektor, professor Asəf Zamanov açaraq bildirdi ki, Xocalı soyqırımı  nəinki xalqımıza və dövlətimizə, ümumilikdə bəşəriyyətə qarşı misli görünməmiş bir cinayətdir.

Asəf Zamanov onu da qeyd etdi ki, Xocalı soyqırımı kimi dünyanı lərzəyə salan hərbi aksiyanın müəllifləri hələ də öz layiqli cəzalarını almayıblar. Yalnız ulu öndər Heydər Əliyev ikinci dəfə hakimiyyətə gəldikdən sonra Xocalı faciəsinə hüquqi-siyasi qiymət verildi. Hazırda ölkə Prezidenti cənab İlham Əliyevin rəhbərliyi ilə Xocalı faciəsinin soyqırımı kimi tanınması üçün bütün imkanlar səfərbər edilir. Həm Azərbaycanda, həm də dünyanın aparıcı ölkələrində "Xocalıya ədalət!"  kampaniyası çərçivəsində bir çox tədbirlər həyata keçirilir və erməni vəhşiliyi bütün dünyaya çatdırılır.  İnanırıq ki, dünya ictimaiyyəti haqq səsimizi eşidəcək və əsl cinayətkarlar öz cəzasını alacaqlar.

Tədbirdə çıxış edənlər  erməni faşistlərinin rus qoşunlarının hərbi yardımı ilə xalqımıza qarşı  törətdikləri müsibətlərdən, dəhşətlərdən danışdılar.

Tədbirin sonunda Xocalı faciəsinə həsr olunmuş sənədli film nümayiş etdirildi.

Sevinc QULİYEVA,
Mətbuat katibi