07 Mart 2015 - №09

Naxçıvan Dövlət Universitetində yeni layihənin açılışı olub

Böyütmək üçün seçinNaxçıvan Dövlət Universitetində "Elektron təhsil şəbəkəsi və rəqəmsal multimedia infrastrukturu" layihəsinin açılışı olub. Naxçıvan Muxtar Respublikası Ali Məclisinin Sədri Vasif Talıbov və Koreya Respublikasının ölkəmizdəki fövqəladə və səlahiyyətli səfiri Çoi Suk-İn İnformasiya-Kommunikasiya Texnologiyaları Mərkəzinin açılışını bildirən lenti kəsib, yaradılan şəraitlə tanış olublar. Tədbir iştirakçılarına Mərkəz haqqında məlumat verilib.

Sonra layihənin digər tərkib hissəsi - rəqəmsal multimedia infrastrukturu ilə tanışlıq olub. Media mərkəzində məlumat verilərək  bildirilib ki, "Universitet" televiziyasında yaradılan yeni infrastruktur videodərslərin hazırlanmasına və distant tədrisin tətbiqinə də imkan verəcəkdir.

Ali Məclisin Sədri və qonaqlar 5 km radiusu əhatə edən universitetin televiziyasının yayımını, koreyalı mütəxəssislərlə birgə hazırlanan kontent nümunəsini izləyiblər.

Ali Məclisin Sədri V.Talıbov Media mərkəzinin tərkibində fəaliyyət göstərən,  universitetin jurnalistika ixtisası üçün fundamental praktiki baza rolunu oynayan Mətbuat şöbəsinin və "Nuhcıxan" radiosunun fəaliyyəti ilə  maraqlanıb, gənc jurnalist kadrların ixtisaslı mütəxəssis kimi yetişdirilməsi üçün dəyərli tövsiyələr verib.

Ali Məclisin Sədri elektron mühazirə və imtahan otaqlarına da baxıb.

Sonra tədbir iştirakçıları Xocalı soyqırımına həsr olunmuş rəsm sərgisinə baxıblar. Sərgidə universitetin müəllim və tələbələrinin müxtəlif janrlarda çəkdikləri 30 rəsm əsəri nümayiş olunub. Tədbir konservatoriya binasının akt zalında davam etdirilib.

Naxçıvan Muxtar Respublikası Ali Məclisinin Sədri Vasif Talıbov Naxçıvan Dövlət Universitetində yeni elektron təhsil şəbəkəsinin istifadəyə verilməsi münasibətilə universitet kollektivini təbrik edərək, yeni təhsil infrastrukturunun qurulmasının təşəbbüskarlarına və təşkilatçılarına təşəkkürünü bildirib. Ali Məclisin Sədri Azərbaycanda, eləcə də Naxçıvan Muxtar Respublikasında ali təhsilin təşkilinə göstərilən diqqətdən, Naxçıvan Dövlət Universitetinin muxtar respublika üçün kadr hazırlığındakı rolundan, əldə etdiyi uğurlardan danışıb.

Ali Məclisin Sədri demişdir: "2013-cü ildə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi ilə Koreya Respublikasının Xarici İşlər və Ticarət Nazirliyi arasında Naxçıvan Dövlət Universiteti üçün elektron təhsil şəbəkəsi və rəqəmsal multimedia infrastrukturunun yaradılmasına dair Qrant Sazişi imzalanmış və layihənin icrasına başlanılmışdır. Bu layihə miqyasına görə Koreyanın xarici ölkələrdə həyata keçirdiyi ən böyük layihələrdəndir. Yaradılan yeni sistem Naxçıvan Dövlət Universitetində idarəetmənin təkmilləşdirilməsi, elektron sənəd dövriyyəsinin təşkili, tədrisin keyfiyyətinin yüksəldilməsi baxımından mühüm əhəmiyyətə malikdir".

Ali Məclisin Sədri bütün bunlara görə Cənubi Koreya Respublikasının hökumətinə minnətdarlığını bildirmiş, layihənin uğurlu icrasına görə Koreya Respublikasının Azərbaycandakı səfirliyinə və Koreya Beynəlxalq Əməkdaşlıq Agentliyinə təşəkkür etmiş, universitetin professor-müəllim heyətinin və tələbə kollektivinin layihənin imkanlarından səmərəli istifadə edəcəklərinə əminliyini ifadə etmişdir.

Naxçıvan Dövlət Universitetinin rektoru, Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının müxbir üzvü Saleh Məhərrəmov çıxışında universitetin son 20 ildə böyük inkişaf yolu keçdiyini, müasir tipli və çoxprofilli ali təhsil mərkəzinə çevrildiyini vurğulayıb.

Koreya Respublikasının ölkəmizdəki fövqəladə və səlahiyyətli səfiri Çoi Suk-İn çıxış edərək layihənin Koreya Respublikası ilə Naxçıvan Muxtar Respublikası arasında əlaqələrin inkişafı istiqamətində mühüm bir mərhələ olduğunu bildirib. Səfir layihənin həyata keçirilməsində göstərdiyi dəstəyə görə Ali Məclisin Sədrinə minnətdarlıq edib.

Cənubi Koreyanın Dongwon şirkətinin direktoru Hong Yong Hye qarşılıqlı səylər nəticəsində həyata keçirilən bu layihənin elektron tədris sisteminin inkişafındakı rolundan bəhs edib, əməkdaşlığın uğurlu davamına inamını bildirib.

Tədbir iştirakçıları elektron təhsil şəbəkəsinin yaradılmasından bəhs edən filmə baxıblar. Tədbir Naxçıvan Dövlət Universitetinin xarici və yerli tələbələrinin konsert proqramı ilə yekunlaşıb.

Mehriban SULTAN

700 BAL TOPLAYANLAR