18 Aprel 2015 - №13

"Azərbaycanca-rusca-ukraynaca danışıq kitabçası" işıq üzü görüb

Böyütmək üçün seçinBakı Slavyan Universitetinin Azərbaycanşünaslıq Tədris-Mədəniyyət Mərkəzi yeni dərc etdiyi "Azərbaycanca-rusca-ukraynaca danışıq kitabçası"nı oxuculara təqdim edib. Yeni işıq üzü görmüş kitabça Azərbaycanşünaslıq Tədris-Mədəniyyət Mərkəzinin müdiri, tarix üzrə fəlsəfə doktoru Aqşin Rüstəmov, Poltava İqtisadiyyat və Ticarət Universitetində (PİTU) fəaliyyət göstərən Azərbaycanşünaslıq Tədris-Mədəniyyət Mərkəzinin müdiri, dosent Yaşar Alxasov və PİTU-nun dosenti Vita Sarapın tərəfindən tərtib edilib.

"Azərbaycanca-rusca-ukraynaca danışıq kitabçası" Ukraynada təhsil almaq, işləmək   məqsədilə gedən həmvətənlərimiz üçün nəzərdə tutulub. Kitabçada Azərbaycan danışıq dilində gündəlik məişət şəraitində, ictimai yerlərdə geniş işlədilən söz və ifadələrin rus və Ukrayna dillərinə tərcüməsi, habelə Azərbaycan dili vasitəsilə Ukrayna dilində tələffüzü öz əksini tapıb. Müxtəlif mövzuları əhatə edən kitab 4 hissə, 18 bölmədən ibarətdir.

Qeyd edək ki, kitabça Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının (AMEA) həqiqi üzvü Kamal Abdullayev və Poltava İqtisadiyyat və Ticarət Universitetinin rektoru, professor Aleksey Nestulyanın təşəbbüsü ilə çap edilib.

Şakir CƏFƏROV,
"Azərbaycan müəllimi"