18 Aprel 2015 - №13

"Azərbaycanşünaslığın aktual problemləri" mövzusunda konfrans

Böyütmək üçün seçinRusiya Federasiyasının Ural Federal Universitetində (UrFU)  fəaliyyət göstərən, Bakı Slavyan Universiteti tərəfindən yaradılmış Azərbaycanşünaslıq Mərkəzində "Azərbaycanşünaslığın aktual problemləri" mövzusunda gənclərin elmi konfransı keçirilib. Xatırladaq ki, Mərkəz 2014-cü ildən fəaliyyətə başlayıb. Yaradıldığı vaxtdan etibarən qısa müddət ərzində Mərkəz görkəmli alim, professor A. G. Nesterovun rəhbərliyi ilə bir çox nailiyyətlər əldə edib. Qeyd edək ki, Bakı Beynəlxalq Multikulturalizm Mərkəzinin təşkilatçılığı ilə UrFU-da Azərbaycan multikulturalizmi fənni tədris olunur.

Ural Federal Universitetinin Azərbaycanşünaslıq Mərkəzində təşkil olunmuş elmi konfrans may ayında BSU-da keçiriləcək beynəlxalq konfransın bir bölməsidir. Təşkilat Komitəsinin qərarı ilə bu tədbirdə fəal iştirak etmiş altı nəfər rusiyalı tələbə Bakıda keçiriləcək beynəlxalq konfransda iştirak etmək üçün dəvət alıb.

Şakir CƏFƏROV,
"Azərbaycan müəllimi"