2 May 2015 - №15

Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetində Beynəlxalq konfrans keçirilib

Böyütmək üçün seçinAprelin 30-dan mayın 1-dək Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universiteti, Türkiyə Respublikasının Hacəttəpə Universiteti və Qafqaz Universitetinin  birgə təşkilatçılığı ilə türk dünyasının böyük dövlət xadimi, mahir və müdrik siyasətçi, ümummilli liderimiz Heydər Əliyevin anadan olmasının 92-ci ildönümünə həsr olunmuş "Müəllim hazırlama siyasəti və problemləri" mövzusunda V Beynəlxalq konfrans keçirilib. Qeyd edək ki, 2007-ci ildən başlayaraq hər iki ölkədə bu mövzuda keçirilən konfranslar artıq ənənəvi xarakter alıb. Konfrans iştirakçıları öncə Fəxri xiyabanda ulu öndər Heydər Əliyevin məzarını ziyarət edib, məzarı önünə əklil və gül dəstələri qoyublar. Eyni zamanda xalqımızın görkəmli oftalmoloq alimi, akademik Zərifə Əliyevanın da xatirəsi ehtiramla yad edilib, məzarı önünə gül dəstələri qoyulub. ADPU-nun böyük zalında keçirilən konfransı bu universitetin rektoru, AMEA-nın müxbir üzvü, əməkdar elm xadimi, professor Yusif Məmmədov açaraq bildirib ki, "Təhsil millətin gələcəyidir!" deyən ümummilli liderimiz Heydər Əliyev öz zəngin idarəçilik və dövlətçilik fəaliyyətində həmişə elm və təhsilə yüksək qiymət vermişdir.

Rektor Y.Məmmədov müəllimliyin müqəddəs və şərəfli olmaqla yanaşı,  həm də çox məsuliyyətli bir peşə olduğunu söyləyib. Ulu öndər Heydər Əliyevin "Mən Yer üzündə müəllimdən yüksək ad tanımıram" sözlərini xatırladan rektor bildirib ki, müəllim peşəsinin ictimai nüfuzunun artırılması, onun yüksək maddi və mənəvi motivasiyası, pedaqoji təhsilə istedadlı gənclərin cəlb olunmaları ölkəmizdə həyata keçirilən təhsil islahatlarının tərkib hissələrindən biridir.

V Beynəlxalq konfransda Hacəttəpə Universitetinin prorektoru, professor-doktor Yüksel Kavak, Qafqaz Universitetinin rektoru, professor-doktor Ahmet Saniç, Hacəttəpə Universitetinin pedaqoji fakültəsinin dekanı, professor-doktor Celal Bayrak, ADPU-nun pedaqoji fakültəsinin dekanı, professor Fərrux Rüstəmov, Təhsil Şurasının sədri, Qafqaz Universitetinin kafedra müdiri, professor Əjdər Ağayev, Təhsil Problemləri İnstitutunun direktoru, hüquq üzrə fəlsəfə doktoru Qulu Novruzov, Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) psixologiya fakültəsinin dekanı, professor Hikmət Əlizadə çıxış edərək konfransın aktual bir mövzuya həsr olunduğunu və bu yüksək səviyyəli elmi tədbirin iki ölkə arasında mədəni-siyasi əlaqələrin inkişafına, eləcə də təhsil sahəsində həyata keçirilən əməkdaşlığa səmərəli təsir edəcəyini vurğulayaraq konfransın işinə uğurlar arzulayıblar.

Qeyd edək ki, konfransın bölmə iclaslarında 6 bölmədə 175 məruzə dinlənilib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi

700 BAL TOPLAYANLAR