9 May 2015 - №16

Gənclər İçərişəhərdə "SABAH-ın Şifrəsi"ni axtarıblar

Böyütmək üçün seçinMayın 2-də İçərişəhərdə "SABAH-ın Könüllüsü"  proqramı çərçivəsində İçərişəhər Dövlət Tarixi Memarlıq Qoruğu İdarəsinin dəstəyi ilə "SABAH-ın Şifrəsi" intellektual komanda oyunu keçirilib. "İçərişəhərdə "Bakı-2015" I Avropa Oyunlarının sirrini aç!" şüarı ilə təşkil olunan oyun tələbələrin İçərişəhərin, eləcə də burada yerləşən abidələrin tarixini dərindən mənimsəməsi, Avropa Oyunları ərəfəsində şəhərimizə  gələn qonaqları məlumatlandırmaq üçün lazımi bilik və bacarıqlara yiyələnməsini təmin etmək məqsədi ilə təşkil olunub.

Oyun "Kod Da Vinçi" komandaqurucu oyunu əsasında SABAH qruplarının fəaliyyət göstərdiyi 7 ali təhsil müəssisəsində "SABAH-ın Könüllüsü" olan 100 nəfər tələbənin iştirakı ilə baş tutub.

Komandaların növbəti mərhələyə keçməsini təmin edən "açarların" axtarışından ibarət olan "SABAH-ın Şifrəsi" oyunu zamanı Bakı Dövlət Universiteti, Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universiteti, Azərbaycan Texniki Universiteti, Azərbaycan Dövlət İqtisad Universiteti, Azərbaycan Dövlət Neft Akademiyası, Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universiteti və Azərbaycan Dillər Universitetini təmsil edən 10 komanda qalibiyyət uğrunda mübarizə aparıb.

Oyunun aparıcısı tərəfindən komandalara İçərişəhərin tarixi, "Bakı-2015" I Avropa Oyunları ilə bağlı suallar və oyun keçirilən  məkanların xüsusiyyətlərinə müvafiq tapşırıqlar verilib. Şirvanşahlar Sarayında start verilən oyunun  iştirakçıları müvafiq olaraq "Kiçik Qala", daha sonra isə "Böyük Qala" küçələri istiqamətində hərəkət edərək "SABAH-ın Şifrəsi"ni axtarıblar. Aparıcı tərəfindən verilmiş tapşırıqların  icrası və sualların cavabını tapmaqla növbəti mərhələyə keçmək üçün  "açar"ları hamıdan birinci tapan komanda Qız Qalasında "Bakı-2015" I Avropa Oyunlarına dair "açar"ı əldə etməklə oyunun qalibi olub. İştirakçılar və oyun keçirilən ərazidə olan turistlər tərəfindən  böyük maraqla qarşılanan oyunun qalibləri təşkilatçılar tərəfindən xüsusi hədiyyələrlə mükafatlandırılıblar.

Məlumat üçün qeyd olunub ki, "SABAH-ın Könüllüsü" proqramı SABAH qruplarının tələbələrinin, akademik təhsildən ayrılmadan, könüllü fəaliyyətə cəlb olunmaqla sosial aktivliyi artırmaq və alınmış biliklərin praktikada tətbiq edilməsi, eləcə də tələbələrin idarəçilik bacarıqlarının və liderlik potensialının inkişaf etdirilməsi məqsədi ilə fəaliyyət göstərir.

"SABAH-ın Könüllüsü" kimi könüllü komandalar şəklində layihə, proqram və tədbirlərin təşkilində iştirak edir, müxtəlif aksiyalar həyata keçirirlər. Bununla da onlar tədris prosesində əldə etdikləri bilik və bacarıqları tətbiq edərək tələbəlik dövründən peşəkar bacarıqlara yiyələnmək imkanı əldə edirlər.

N.RƏHİMOV,
"Azərbaycan müəllimi"