16 May 2015 - №17

Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetində konfrans

Mayın 14-də Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetində (ADİU) "G20: Türkiyənin sədrliyinin prioritetləri və Azərbaycanın yeni iqtisadi əməkdaşlıq imkanları" mövzusunda elmi-praktik konfrans keçirilib. Türkiyənin Azərbaycandakı səfirliyinin təşkilatçılığı ilə keçirilən konfransda çıxış edən ADİU-nun rektoru Ədalət Muradov qeyd edib ki, sammit həm regional, həm də beynəlxalq problemlərin həlli üçün vacib tədbirdir.

Səfir İsmayıl Alper Coşqun ölkəmizin Türkiyə ilə əlaqələrinin yüksək səviyyədə olmasından söz açıb.

Türkiyə Mərkəzi Bankının sədr müavini Mehmet Yörükoğlu ölkəsinin pul-kredit siyasətinə diqqət çəkib.

Maliyyə Nazirliyinin Dövlət Borcunun İdarə Edilməsi Agentliyinin direktoru Razim Vəliyev çıxışında qeyd edib ki, iqtisadi sahədə təklifləri dinləmək və geniş spektrli fikir mübadiləsi aparmaq faydalı imkandır.

Azərbaycan Mərkəzi Bankının Pul Siyasəti Departamentinin direktoru Azər Ələsgərov "Qlobal iqtisadi proseslər və Azərbaycan iqtisadiyyatı" mövzusunda çıxış edib.

Rüfanə GÜNƏŞ,
"Azərbaycan müəllimi"