16 May 2015 - №17

Amerikadan daha iki qızıl medal

Böyütmək üçün seçinMayın 7-dən 10-dək ABŞ-ın Hyuston şəhərində (Texas ştatı) 70-ə yaxın ölkənin və Amerikanın 48 ştatının iştirakı ilə Beynəlxalq Davamlı Dünya (Enerji, Mühəndislik və Ətraf Mühit) layihə olimpiadası keçirilib.    Bakı Avropa Liseyinin şagirdləri Fərrux Rəhmətzadə, Ayan Hacıbəyli və Fuad Abdulzadənin "Nanohissəciklərin bitkilərdə sorulması, hərəkəti və toplanması: nanofitotoksikologiya" mövzusunda elmi layihəsi    "Ətraf mühitin idarə edilməsi və çirklənmə"  üzrə olimpiadaya  təqdim olunmuş  427 layihə arasında qalib gələrək qızıl medala layiq görülüb.

Qaliblər Azərbaycan bayrağını intellektual yarışmada yüksəkliyə qaldırıblar.

Qeyd edək ki, bu layihə Bakı Avropa Liseyinin biologiya müəllimi Olqa Hümbətovanın iştirakı, Bakı Dövlət Universitetinin nanoaraşdırmalar laboratoriyasının professoru Məhəmmədəli Ramazanov,  eləcə də dosent İsmət Əhmədovun rəhbərliyi və dəstəyi ilə yerinə yetirilib.

700 BAL TOPLAYANLAR